Uvitenhet eller utelatelse om Gaza-krigens bakgrunn

0

Av Trond Ali Linstad, leserinnlegg.

Kom krigen «ut av intet»? Skjedde ingen ting forut for den? Den brøt ut i et «vakuum»? Og så sto de plutselig der, palestinerne og Hamas? Mange gir oss dette bildet.

Da er de, eller vil være, «blinde». De underslår, i uvitenhet eller i forsvar for «Israel», mange hundre års historie med palestinernes tilhørighet til landet. Og fra nyere tid: Sionist-jøders innvandring og kolonisering, okkupasjon, deres fordriving av palestinerne i etnisk rensing, foruten kriger og aggresjoner. Og med et etablert Israel i landet, Palestina, i rasisme og apartheid. Alt til undertrykkelse, mishandling, sorg og fortvilelse for det palestinske folket.

FNs generalsekretær António Guterres Sikkerhetsrådet i24. oktober:

«56 år med okkupasjon»

Angrepene fra Hamas skjedde ikke i et vakuum, påpekte han. Det palestinske folket har vært utsatt for 56 år med okkupasjon, der landet deres har blitt slukt av bosetninger, økonomien deres har blitt kvalt, hjemmene deres har blitt revet ned og håpet om en politisk løsning har forsvunnet. Det palestinske folkets klager kan imidlertid ikke rettferdiggjøre de forferdelige angrepene fra Hamas. «Og disse forferdelige angrepene kan ikke rettferdiggjøre den kollektive avstraffelsen av det palestinske folket», sa han og understreket: «Selv krig har regler.» I denne kritiske timen appellerte han til alle om å trekke seg tilbake fra avgrunnen før volden krever enda flere liv og sprer seg enda mer.

Israelsk diplomat oppfordrer FN-sjefen til å gå av for å påpeke dette

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan oppfordrer FNs generalsekretær til å «gå av umiddelbart». Ambassadør Erdan sa til journalister at FN-sjefen «rettferdiggjør terrorisme» ved å bemerke at Hamas-angrepene «ikke skjedde i et vakuum». Usannheter blir fremmet. Israels terroristiske bakgrunn og historie skal legges skjul på.

Norsk presse er del av det

Dette må slås fast: Store deler av norsk presse føyer seg til det. «Israels» okkupasjon og rasistisk undertrykking har vært tonet ned. Av hensyn til «Israel». Er det lov å påpeke dette? Sionistiske jøder har innflytelse. Norsk presse jenker seg etter, tilpasser seg forventete presentasjoner. Da er alt «på sin plass». Men med etterlatt «vakuum». Norsk presse ikke til å stole på.

Forrige artikkelKrigsdagbok del 81 – 24. til 30. august 2023
Neste artikkelKlimautvalgets innstilling må forkastes