USA legger ned veto mot FN-resolusjon som ba om «humanitære pauser» i Gaza

0
USA legger ned veto / Foto: FN

USA var det eneste medlemmet som stemte mot resolusjonen.

USA la onsdag ned veto mot en brasiliansk-foreslått resolusjon i FNs sikkerhetsråd, som ville ha bedt om «humanitære pauser» for å tillate levering av bistand til Gaza.

USA var det eneste medlemmet av Sikkerhetsrådet som stemte mot forslaget, noe som er nok til å nedlegge veto mot resolusjonen siden USA er fast medlem. Ni av 12 medlemmer stemte for resolusjonen, mens Storbritannia og Russland avsto fra å stemme.

Avstemningen kom to dager etter at USA og dets allierte i Sikkerhetsrådet avviste en resolusjon foreslått av Russland som ba om våpenhvile. USA hevdet at de motsatte seg den russiske resolusjonen fordi de ikke fordømte Hamas.

Den brasilianske versjonen fordømte Hamas, men USA klaget fortsatt på språkbruken. USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield, sa at USA la ned veto mot resolusjonen fordi den «ikke nevnte Israels rett til selvforsvar».

Russlands ambassadør Vassilij Nebenzia sa at Moskva ikke stemte for den brasilianske resolusjonen fordi den «ikke hadde noen klar oppfordring til våpenhvile» og «ikke vil bidra til å stoppe blodsutgytelsen».

Under president Bidens besøk i Israel onsdag, sa Israel at de gikk med på å tillate humanitær hjelp å komme inn i Gaza fra Egypt. USA ber fortsatt ikke om våpenhvile eller noen form for de-eskalering, og støtter sterkt Israels bombardement med ny militærhjelp og utplassering av militære ressurser til regionen.

Denne artikkelen bygger på en artikkel i Anti-War med innredigerte tillegg av oss:

US Vetoes UN Security Resolution Calling for ‘Humanitarian Pauses’ in Gaza

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelGassforekomstene utenfor Gaza
Neste artikkelEr krigen mot bøndene kommet til Norge også?