Putin: – Vi kan forsyne Tyskland med energi innen 24 timer

0
Shutterstock

Russland er fortsatt klar til å levere gass til Europa via Nord Stream 2-rørledningen ettersom en av de tre ledningene fortsatt er intakt, sa Russlands president Vladimir Putin torsdag.

Den amerikanskledede sabotasjen som sprengte to av Nord Stream-rørledningene i Østersjøen ødela ikke den tredje.

– En rørledning av Nord Stream 2 gjenstår og er intakt. Den er ikke skadet og 27,5 milliarder kubikkmeter gass kan leveres via den til Europa. Det er en avgjørelse som bare den tyske regjeringen kan gjøre. Avgjørelsen kan tas i dag – og vi åpner ventilen i morgen. Det er alt som behøves, og gassen begynner å strømme igjennom rørledningen, sa Putin.

Men Tyskland vil neppe takke ja til tilbudet. Eller: de får ikke lov av USA.

De som bestemmer i «Washington» tillater det ikke, påpeker den russiske presidenten, skriver Tass.

På årsdagen for terrorangrepet i Østersjøen avslørte Seymour Hersh i en ny artikkel at Biden-administrasjonen ikke bombet Nord Stream for å avskrekke Russland i Ukraina-krigen, men bare for å hindre Tyskland i å gå tilbake til billig russisk energi.

I en illevarslende prognose for den forestående vintersesongen står Tyskland, EUs største økonomi, potensielt overfor en betydelig energikrise. Ifølge administrerende direktør for RWE, Tysklands største serviceselskap, kan landet oppleve betydelige forstyrrelser i gassforsyningen og energimangelen.

Trusselen mot energisikkerheten

Kombinasjonen av redusert gasseksport fra Russland, landets hovedleverandør, og det forventede kalde været tegner et prekært bilde for Tysklands energisikkerhet. Nasjonens gasssystem er kritisk mangelfull i buffere, en mangel som nødvendiggjør en akselerert bygging av gassimportinfrastruktur.

«Tyskland er i fare for gassmangel med mindre det øker byggingen av ytterligere LNG-terminaler, ekstra gasslagringskapasitet eller rørledninger,» advarte administrerende direktør i RWE.

Den potensielle energikrisa i Tyskland kan få vidtrekkende implikasjoner. På nasjonal skala kan det påvirke husholdninger, bedrifter og den generelle økonomien.

Velger avindustrialisering og energimangel framfor gass fra Russland

Dette sier mer enn lange utredning noe om den tyske elitens fullstendige underkastelse under USA. Heller ødelegge eget land enn å komme på kant med USA. Er det merkelig at AfD vokser?

Den kriminelle sabotasjeaksjonen som USA ledet og Norge deltok i har endret gassmarkedet i Europa til fordel for to land: USA og Norge:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTidligere EU-president: Ukraina er korrupt på alle nivåer
Neste artikkelVaxVeritas: – Vaksineskadde skal bli hørt