Representanten McCaul bekrefter at Egypt advarte Israel før Hamas-angrepet

0
Michael McCaul, formann i utenrikskomiteen i Representantenes hus.

Advarselen kom tre dager før Hamas startet operasjonen.

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 11. oktober 2023.

Representant Michael McCaul (R-TX), leder av utenrikskomiteen i Representantenes hus, sa onsdag at Egypt advarte Israel om et mulig angrep tre dager før Hamas startet sin inntrengning i Sør-Israel, og bekrefter dermed tidligere rapporter.

«Vi vet at Egypt har advart israelerne tre dager tidligere om at en hendelse som dette kan skje», sa McCaul etter en etterretningsbriefing bak lukkede dører. «Jeg vil ikke gå for mye inn på det graderte, men det ble gitt en advarsel. Jeg tror spørsmålet var på hvilket nivå».

Kort tid etter at Hamas-angrepet ble iverksatt, sa en egyptisk etterretningstjenestemann til AP  at Kairo hadde gitt en advarsel om at noe var på gang. «Vi har advart dem om at en eksplosjon i situasjonen kommer, og veldig snart, og det vil bli stort. Men de undervurderte slike advarsler», sier tjenestemannen.

En annen rapport fra Ynet sa at Egypts etterretningsminister general Abbas Kamel ringte Netanyahu bare 10 dager før Hamas-angrepet, og advarte om at militante i Gaza planla «noe uvanlig, en forferdelig operasjon.»

Statsminister Benjamin Netanyahus kontor benektet rapportene på det sterkeste og kalte dem falske nyheter. «Det kom ingen tidlige meldinger fra Egypt, og statsministeren har ikke snakket eller møtt etterretningssjefen siden etableringen av regjeringen – verken indirekte eller direkte. Dette er fullstendig falske nyheter», sier kontoret.

Hamas-operasjonen har reist spørsmål om hvordan Israel kunne ha blitt tatt så på sengen og ikke kjent til et så stort angrep. Hamas startet angrepet fra Gaza, som har vært under israelsk blokade siden 2007 og er under kontinuerlig overvåking.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Rep. McCaul Confirms That Egypt Warned Israel Before Hamas Attack

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Netanyahu er ferdig»
Neste artikkel­Avdollariseringen skyter fart
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.