Egypt sier Israel ignorerte advarselen om at «noe stort» var på gang

0
Boligområder i Gaza etter israelsk bombing.

En egyptisk tjenestemann sier Israel bagatelliserte trusler fra Gaza, Netanyahus kontor sier påstanden er «falske nyheter»

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 9. oktober 2023.

En egyptisk etterretningsoffiser har sagt at Israel ignorerte advarsler om at «noe stort» var på gang, midt i spørsmålet om hvordan Hamas-angrepet som ble lansert lørdag, overrasket den israelske regjeringen, med tanke på at Gaza er under konstant israelsk overvåking.

«Vi har advart dem om at en eksplosjon i situasjonen kommer, og veldig snart, og det vil bli stort. Men de undervurderte slike advarsler», sier den egyptiske tjenestemannen, som uttalte seg på betingelse av anonymitet, til AP.

Tjenestemannen sa at israelske tjenestemenn tonet ned truslene fra Gaza og fokuserte på Vestbredden, der Israel har gjennomført store raid siden regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu kom til makten i desember. Netanyahus koalisjon inkluderer bosettere som jobber for å utvide bosetningene på Vestbredden, med det endelige målet å annektere territoriet.

Ifølge The Times of Israel rapporterte Ynet at Egypts etterretningsminister general Abbas Kamel, ringte Netanyahu bare 10 dager før Hamas-angrepet, og advarte om at militante i Gaza planla «noe uvanlig, en forferdelig operasjon».

Netanyahus kontor avviste på sin side rapportene som falske nyheter. «Det kom ingen tidlige meldinger fra Egypt, og statsministeren har ikke snakket eller møtt etterretningssjefen siden etableringen av regjeringen – verken indirekte eller direkte. Dette er fullstendig falske nyheter», sier kontoret hans.


PS:

Meldinga fra den egyptiske etterretningstjenesten var svært tydelig og den ble gjengitt av AP og mange andre nyhetskanaler.

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Egypt Says Israel Ignored Warning That ‘Something Big’ Was Coming – News From Antiwar.com

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelEn massiv krigsforbrytelse
Neste artikkelKlimamelk er avfettet melk fra kyr som er blitt tuklet med
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.