Ny storkrig på trappene?

0

Mange analytikere frykter at «krigens logikk» vil drive USA inn i å utløse en storkrig i Midtøsten.

Det gjør den tidligere britiske ambassadøren Craig Murray i artikkelen:

As Genocide Unfolds, Chances of a Regional War Become Almost Unavoidable

Det samme gjør en annen tidligere britisk diplomat, Alastair Crooke:

Escalations Cannot be Stopped – the White House Is Rattled; Escalations Might All Fuse Into ‘One’

Sjefredaktør Pål Steigan kommenterer situasjonen, som antakelig er den farligste menneskeheten har stått overfor:

USA kan bidra til å ødelegge Israel

I et intervju med Redacted sier oberst Douglas Macgregor:

USA vil bringe Israel til ødeleggelse hvis det fortsetter å øke innsatsen i Midtøsten, advarer oberst McGregor.

Amerikanske myndigheter forstår ikke at situasjonen i Midtøsten har endret seg dramatisk. De arabiske statene, som har blitt sterkere og mer samlet de siste tiårene, viser en høy vilje til å gripe inn i den palestinsk-israelske konflikten, sa den pensjonerte oberst Douglas McGregor i et intervju med Redacted på YouTube.

Ifølge ham bør ikke USA slutte seg til krigen som Tel Aviv fører i Gaza. Som et resultat risikerer de å gå i direkte konfrontasjon ikke bare med Iran, men med Tyrkia og Russland.

– Vi eskalerer situasjonen i alle retninger. Det ser ut som vi tror å høyne innsatsem fungerer. Vi prøvde dette i Ukraina. Vi eskalerte, eskalerte og eskalerte situasjonen, og i dag ligger Ukraina i ruiner. «Jeg er veldig redd for at hvis denne regionale krigen utvikler seg slik jeg forestiller meg, så kan det til slutt ikke være noe igjen av Israel,» innrømmet McGregor.

Forrige artikkelLykkerus av digitale sentralbankpenger (DSP)
Neste artikkelErdoğan: – Vesten er mest ansvarlig for massakren i Gaza
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).