New York Times: Ikke bevis for at Hamas-rakett sprengte sjukehuset

0

New York Times konkluderer med at det ikke er bevis for den israelske påstanden om at en mislykket palestinsk rakett, snarere enn et israelsk luftangrep, traff Al-Ahli baptistsykehuset i Gaza 17. oktober og drepte hundrevis. Dette skriver The Cradle.

New York Times har i det stille erkjent at Israels sentrale påstand angående bombingen av Al-Ahli baptistsykehus i Gaza 17. oktober er falsk. 

I en undersøkelse som ble publisert 24. oktober fant New York Times at Israels påstand om at en mislykket rakett avfyrt av Palestinsk Islamsk Jihad falt på sykehuset ikke var riktig.

I timene etter bombingen, som Hamas hevder drepte 471 mennesker i ly på gårdsplassen til sykehuset, hevdet det israelske militæret at opptak fra en direktesending fra Al-Jazeera viste den palestinske raketten som falt på sykehuset.

«Opptaket har blitt et mye sitert bevis ettersom israelske og amerikanske tjenestemenn har hevdet at en feilaktig palestinsk rakett fungerte feil på himmelen, falt til bakken og forårsaket en dødelig eksplosjon på Al-Ahli Arab sykehus i Gaza by.» skrev New York Times .

Men etterforskningen som ble gjort av The New York Times konkluderte med at videoklippet «viser noe annet».

Missilet som ble sett i videoen detonerte på himmelen omtrent tre kilometer unna sjukehuset, fant The New York Times ut, og ble skutt opp fra Israel, ikke Gaza.

New York Times bemerker også at «Israel har skutt mer enn 8000 ammunisjonsenheter inn i Gaza, i det som har blitt et brutalt angrep, og hadde til og med truffet Al-Ahli arabiske sykehus med et belysningsartillerigranat tre dager tidligere, ifølge videobevis. og sykehusets offisielle Facebook-side.»

Amnesty International bemerket 20. oktober at «I sin uttalte intensjon om å bruke alle midler for å ødelegge Hamas, har israelske styrker vist en sjokkerende ignorering av sivile liv. De har pulverisert gate etter gate med boligbygg som dreper sivile i masseskala og ødelegger viktig infrastruktur, mens nye restriksjoner betyr at Gaza raskt går tom for vann, medisiner, drivstoff og elektrisitet. Vitnesbyrd fra øyenvitner og overlevende fremhevet, igjen og igjen, hvordan israelske angrep desimerte palestinske familier, og forårsaket en slik ødeleggelse at overlevende slektninger har lite annet enn ruiner å minnes sine kjære ved», sa Agnès Callamard, Amnesty Internationals generalsekretær.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelRussiske styrker rykker langsomt vestover og påfører Ukraina store tap
Neste artikkelManglende åpenhet og debatt setter demokratiet i fare