Raseri mot Israel over hele verden etter bombinga av al-Ahli-sjukehuset i Gaza

0
Ledelsen ved al-Ahli-sjukehuset blant noen av ofrene for bombinga

Jordan avlyser møte med Joe Biden. Israel legger skylda på Islamsk Jihad som avviser at de har noe med det å gjøre. Antall drepte skal være over 500. Frankrike krever umiddelbar åpning av humanitær korridor.

Middle East Eye skriver:

– Et israelsk luftangrep på al-Ahli al-Arab-sykehuset som drepte minst 500 har blitt fordømt som en «massakre» og «brudd på internasjonale lover». Angrepet ble sterkt fordømt av blant annet Qatar, Egypt, Tyrkia, Iran, Bahrain, Canada og Saudi-Arabia.

– Jordans utenriksminister Ayman Safadi har avlyst toppmøtet mellom USA, Egypt og palestinske ledere som er planlagt til i morgen etter sjukehusangrepet.

Jordans kong Abdullah kaller Israels bombing av sjukehuset for «en forferdelig krigsforbrytelse».

USAs president Joe Biden har til hensikt å stille Israel «noen tøffe spørsmål» når han ankommer landet onsdag, sa John Kirby, talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet.

«Vi ønsker alle å vite hva som skjedde i angrepet på Gaza-sykehuset,» sa Kirby angående et angrep på al-Ahli al-Arab-sykehuset i Gaza by som drepte mer enn 500 mennesker, ifølge palestinske tjenestemenn.

Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian ankom Jeddah Saudi-Arabia onsdag, viser videoer lagt ut på sosiale medier.

Saudi-Arabia og Pakistan ba om et hastemøte i Organisasjonen for islamsk samarbeid for å ta opp Israel-Palestina-krigen.

Pakistans utenriksminister Jalil Abbas Jillani ankom Saudi-Arabia tirsdag.

Amir-Abdollahian ankom Jeddah da arabiske og muslimske stater fordømte Israel for et angrep på al-Ahli al-Arab sjukehuset i Gaza by som drepte mer enn 500 mennesker, ifølge palestinske tjenestemenn.

Den episkopale kirken i Jerusalem som administrerer al-Ahli al-Arab-sjukehuset i Gaza by var bekymret for at sykehuset deres ville bli målrettet i flere dager etter at Israel avfyrte et varselskudd mot anlegget på lørdag.

«Vi har aldri vært mer livredde enn da et missil traff sykehuset på lørdag som en advarsel,» sa en prest ved bispedømmet i Jerusalem, som administrerer sjukehuset, til BBC.

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa tirsdag at angrepet på sjukehuset var «det siste eksemplet på Israels angrep uten respekt for de mest grunnleggende menneskelige verdiene».

Se også al-Jazeeras dekning av bombinga.

IDF hevder at Islamsk Jihad var ansvarlige

Israel Defence Forces hevder at det var et rakett fra Islamsk Jihad som ved en feil førte til eksplosjonen i sjukehuset.

Palestine Chronicle har publisert en analyse av hendelsen der de avviser den israelske versjonen:

What We Know about the Israeli Massacre at the Christian Al-Ahli Hospital in Gaza

Deconstructing a Lie: How Israel Bombed Al-Ahli Hospital, then Changed Its Story Twice

En veteran fra US Marine Corps har gjort en ekspertanalyse av det nylige bombeangrepet på sjukehuset avslører kritiske funn, og hans konklusjon er at:

Basert på bevisene, kan dette ikke ha vært den islamske jihad, som hevdet av den israelske forsvarsstyrken, basert på vår analyse av informasjonen vi har så langt. De har ikke kapasiteten til slike avanserte våpen.

Frankrikes president Emmanuelle Macron sier at bombinga av sjukehuset representerer et «paradigmeskifte»:

Den israelske avisa Haaretz skriver: Not Tomorrow. Not Next Week. Netanyahu Must Go Now.

Colombias president Gustavo Petro har forsterket sin kritikk av Israel og antydet at landet hans kan trenge å avbryte de diplomatiske forbindelsene med Israel, mens hans utenriksminister har foreslått at Israels ambassadør bør forlate landet.

Forrige artikkelStøre måtte sparke statsråder: Ingen gikk av frivillig
Neste artikkelDu har ikke lov til å si at NATO forårsaket krigen, med mindre du er NATOs generalsekretær
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).