Jeg har også blitt lurt av NATO-propaganda

0
Av Lars Birkelund.

Ja, sjøl jeg som er så kritisk til NATO, samt mediekritisk. Det har sikkert skjedd flere ganger. Men her om et konkret eksempel: 

«Jeg tror Russlands angrep på Ukraina vil vise seg å være det dummeste de har gjort siden de gikk inn i Afghanistan jula 1979, og at det kan bli enda mer skadelig for landet. Jeg kan ikke skjønne hvordan Russland kan komme godt ut av dette».

Dette skrev jeg 25. februar i fjor, dagen etter Russlands invasjon, publisert i min første ‘krigsdagbok’ 19. april.  https://steigan.no/2022/04/krigsdagbok-24-til-27-februar-2022/ Jeg skrev det fordi jeg – i likhet med USA/NATO/EU og norske medier og politikere – overvurderte hvor mange land som ville bli med på krig/sanksjoner mot Russland (det betyr at jeg da hadde blitt lurt av vestlig propaganda, ikke russisk, som mange har beskyldt meg for, mens vestlige politikere ble lurt av sin egen propaganda).

Samholdet i NATO er heller ikke så godt som de skryter av. Russlands økonomi går mye bedre enn forventet, fordi relativt få land har sluttet opp om sanksjonene. Også NATO-land er avhengig av mye som Russland har, og har til dels begynt å kjøpe det gjennom andre land, til en høyere pris.

Nå kan jeg ikke se at verken Ukraina eller NATO eller Europa kan komme godt ut av krigen, som de provoserte fram. For Russland har ‘spart på kruttet’ så langt (det er det tilsynelatende mange som ikke skjønner) og har derfor mye å gå på hvis NATO skulle trappe ytterligere opp. Men i så fall vil land som Kina, India, Nord-Korea og Iran, samt store deler av verden for øvrig komme sterkere inn på Russlands side.

Hvor mange norske politikere skjønner dette? Noen må jo skjønne det. Så hvorfor holder de kjeft? De er naturligvis redde for å bli mobba av sine kolleger og ikke minst av mediene. For det betyr slutt på karrierene deres. Derfor vil sjøl de som innser at krigen er tapt fortsette med den for å utsette det uunngåelige: nederlaget. Og hvilket nederlag!

USA/NATO/EU, Vesten, har malt seg inn i et hjørne, skutt seg sjøl i begge beina OG «i skallen», som svenske Lars Bern sa ganske nylig. Hva vil skje når folk flest skjønner at de har blitt jugd for, at det var løgn at Ukraina ville vinne krigen, at Ukraina er et demokrati etc?

Her om en annen gang jeg ble lurt av NATO-propaganda og hva jeg lærte av det:

Om å bli lurt og hva man kan lære av det

Forrige artikkelBritisk etterretning spant historien om kjemisk angrep i Syria i 2013, viser lekkede dokumenter
Neste artikkelEmbede og forstand – vokterråd og folkemakt