Hamas og angrepet på Israel

0

Når alle sier det var «uprovosert» vet vi at det var provosert.

Vi ser at den vestlige politiske/medieklassen gjentar ordet «uprovosert» unisont igjen, denne gangen i referanse til den massive operasjonen som ble satt i gang av Hamas mot Israel lørdag morgen, som ifølge meldingene drepte hundrevis av israelere.

«USA fordømmer utvetydig de uprovoserte angrepene fra Hamas-terrorister mot israelske sivile,» heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

Caitlin Johnstone kommenterer dette og viser at ordet «uprovosert» nå går igjen fra alle de snakkende hodene.

Minoritetsleder i Representantenes hus Hakeem Jeffries, speakerkandidat Jim Jordan, presidentkandidat Robert F Kennedy Jr., tidligere utenriksminister Mike Pompeo og mange mange flere. TimeSky News og så videre.

Og man kan bruke mange ord om angrepet fra Hamas, men «uprovosert» er ikke et av dem.

Eller som tidligere CIA-offiser Philip Giraldi skriver:

«Som tidligere etterretningsoffiser finner jeg det umulig å tro at Israel ikke hadde mange iformanter på innsida i Gaza samt elektroniske lytteapparater langs grensa somplukket opp bevegelsene til grupper eller kjøretøyer.»

Forrige artikkelHva er Russlands strategi i Ukraina?
Neste artikkelKrigsdagbok del 78 – 6. til 11. august 2023
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).