Europa, ei jente fra Vest-Asia, voldtatt igjen av en amerikansk okse

0
Tizian: Voldtekten av Europa ca. 1560–1562, utsnitt. Isabella Stewart Gardner Museum, Boston
Av Pepe Escobar.

28. september 2023                                     

I Kremls strategi er det endelige målet å demilitarisere og knuse NATO. Vi kommer dit, sakte, men sikkert.

Vi kan alltid drømme om at vi ved å følge Ariadnes tråd, kan vi, bare kanskje, frigjøre oss fra den nåværende, glødende geopolitiske labyrinten ved å anvende en overvurdert vare: logikk.

Men post-alt mulig, den kansellerende kulturen i Vest har også kansellert logikken.

Når vi er i tvil, kan vi i det minste gå tilbake til grunnleggende myter.

Så la oss gå tilbake til Vestens fødsel, som i Europa.

Legenden forteller oss at Zevs en vakker dag tilfeldigvis satte sitt flakkende øye på en vakker jente med store, lyse øyne, en datter fra en sjøfarende sivilisasjon i Levanten: Europa.

En stund senere, på en uberørt strand langs den fønikiske kysten, dukket det opp en ekstraordinær hvit okse. Europa, fascinert, kom nærmere og begynte å kjærtegne oksen; selvfølgelig var det Zevs i forkledning. Oksen annekterte behørig Europa og pilte mot havet.

Zevs hadde tre sønner med Europa – og etterlot henne et spyd som aldri bommet på målet. En av disse sønnene, som vi alle vet, var Minos,
som bygde en labyrint.

Men mest av alt var det legenden lærte oss, at Vesten ble født av en jente – Europa – som kom fra øst.

Inn kommer den giftige Medusa

En lurvete Medusa manøvrerer sine giftige tentakler i Brussel, ved hjelp av en selvgratulerende atlantisistisk fest for å rose lederen av den japanske regjeringen sin støtte til den nynazistiske gjengen i Kiev og å bekjempe Russland.

Det var innledningen til en språklig vri fra helvete: «Russland truer med å bruke atomvåpen igjen». Den beskyldte Russland, underforstått, for atombombingen av Hiroshima, når hele planeten vet hvem som gjorde det.

Forbløffende løgn er Medusas standard modus operandi, men det som er enda mer oppsiktsvekkende er at denne Eurosøppel-aksjen i handel er fullstendig normalisert. Og selvfølgelig lystig akseptert av neo-kolonien Rising Sun.

Dette er hvordan historie nå blir undervist i «elite» universiteter over hele det kollektive Vesten. Og dette er også grunnen til at Russland har gitt opp å finne selv minimalt kvalifiserte samtalepartnere over hele det kollektive Vesten.

Og det blir verre. Slike utstrålinger fra en kulturell sump skal representere «Europa». Vi er lysår unna den avdøde, store Gianni Vatimo – en av de siste ruvende europeiske intellektene, som foreslo flere nyanser av medfølende nihilisme og en forståelse av politikk som former for konsensus som samfunn leverer innenfor historiske og kulturelle horisonter.

Misbruket av Europa tar aldri slutt. I geoøkonomien går tysk industrieksport, som var en nøkkelfaktor i den positive betalingsbalansen, i vasken. Tyskland og diverse EU-land er nå avhengige av ultrakostbar amerikansk LNG, flytende naturgass.

Et slavebundet EU ble tvunget av den amerikanske «allierte» til ganske enkelt å gi opp det russiske markedet for sin egen bil- og annen eksport som betalte for billig energiimport. I løpet av noen måneder ble balansert handel med øst, omgjort til underskuddshandel med hegemonen USA.

Det er den viktigste arven etter den taktiske seieren som hegemonen oppnådde med bombingen av Nord Stream 1 og 2, for et år siden.

Seymour Hersh sine kilder i den amerikanske dypstaten avslørte hvem som gjorde det. Hele verden med en IQ over romtemperatur vet hvem som gjorde det – og hvem som bestilte det. Og fortsatt er dagens straussiske, nykonservative psykopater, som kontrollerer amerikansk utenrikspolitikk, i stand til å slippe unna med det.

Bombingen av Nord Stream var voldtekten av Europe i ny versjon – nå utført av en amerikansk okse.

Som den uunnværlige Michael Hudson har utlagt, er innenriksbudsjettene til Tyskland og andre EU/NATO-land allerede i underskuddets landskap, med det ekstra «incitamentet» til en uavbrutt militarisering av EU.

Det vil «tvinge frem nedskjæringer i innenlandske statsprogrammer, i det Tyskland og dets NATO-naboer beveger seg inn i en postindustriell depresjon der familier og bedrifter trenger subsidier for å dekke sine stigende oppvarmings- og energikostnader, og arbeidsledighetsforsikring.»

Videre vil euroen fortsette å stupe mot amerikanske dollar, og kan snart falle til 90 cent, eller lavere.

Prof. Hudsons konklusjon er sterk: «Så det som syntes å være en USA / NATO-krig mot Russland i Ukraina, har vært en fantastisk amerikansk militær seier for å låse europeiske NATO-medlemmer inn i USAs bane og blokkere planen om å vende øst for handel og investeringer med Russland og Kina.»

Nyt «laboratoriet for militær innovasjon»

Samtidig tjener hegemonen morderisk profitt – bokstavelig talt – med sin stedfortrederkrig i Ukraina.

Det grunnleggende: Over halvparten av agro-Ukraina eies nå av Monsanto, Cargill og Dupont, kjøpt for småpenger og de profitterer på det mest korrupte miljøet i noe land i verden.

Ukraina-frø ble ødelagt: Monsanto kjører nå hele GMO-svindelen. Ukraina-korn som skal til det voldtatte Europa, tilsvarer full kontroll over EUs landbruks- og matmarked.

På den militære fronten fortsetter det amerikanske våpenkomplekset og dets satellitter å tjene enormt på det som faktisk er hvitvasking av offentlige midler. Ukraina ble samtidig:

  • Kirkegården for utdaterte våpen som egentlig burde vært sendt til gjenvinning.
  • Et privilegert «laboratorium for militær innovasjon» (som Afghanistan og Irak, tidligere) – innrømmet av Pentagons nummer to, Mara Carlin, ved Ronald Reagan-universitetet.
  • Et utstillingsvindu for global eksport (vel, Abrams stridsvogner i ferd med å bli brent av russerne kvalifiserer ikke akkurat som et sterkt salgsargument).

På energifronten handler alt om Nord Stream, igjen. Voldtekten av Europa i ny versjon kommer komplett med de tilhørende finansielle oksene BlackRock, Vanguard og State Street, som totalt kontrollerer spotmarkedet for alt EU ønsker å kjøpe, med priser tidvis 20 ganger høyere enn før.

Dette er bare kortversjonen av hva «å hjelpe Ukraina» egentlig handler om.

Og fremdeles fortsetter wunderwaffen, vidundervåpen å komme: F16-fly er neste i køen.

Andrei Martyanov oppsummerte det hele, kortfattet: «Det samlede Vesten mislyktes i krig». Som i NATOs fullstendige ydmykelse vil være kosmisk. Og det kommer med en – mulig – punchline – som man åpenbart ikke kan ha direkte bekreftelse på i maktens korridorer i Moskva: «Russerne planla for det, de kunne bare ikke forutse at Vesten ville utslette seg selv så fort».

Det er grundig fastslått at i Kremls strategi er det endelige målet å demilitarisere og knuse NATO. Vi kommer dit, sakte, men sikkert. Det som allerede er fastslått er at den amerikanske oksens serievoldtekt av Europa har ødelagt det fullstendig – fysisk, økonomisk, kulturelt og psykologisk.


Europa, a Girl From West Asia, Raped Again by an American Bull

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDemonstranter i Niger krever umiddelbar fransk tilbaketrekning
Neste artikkelKongressen i USA unngår nedstengning – Ukraina-hjelp blir egen sak
Pepe Escobar er spaltist i The Cradle, redaktør i Asia Times og en uavhengig geopolitisk analytiker med fokus på Eurasia. Siden midten av 1980-tallet har han bodd og jobbet som utenrikskorrespondent i London, Paris, Milano, Los Angeles, Singapore og Bangkok. Han er forfatter av utallige bøker; hans siste er Raging Twenties.