Demonstranter i Niger krever umiddelbar fransk tilbaketrekning

0

Selv om Frankrikes president Emmanuel Macron har sagt at landets militære skal trekke seg ut av Niger pågår det demonstrasjoner i Nigers hovedstad Niamey der demonstrantene krever at tilbaketrekninga må skje straks.

President Emmanuel Macron kunngjorde søndag at Frankrike vil trekke sin ambassadør tilbake fra Niger, etterfulgt av den franske militære kontingenten i løpet av de kommende månedene, i et trekk som ble ønsket velkommen av Nigers militære ledere som et «skritt mot suverenitet». Dette skriver France24.

Dette er ikke nok for demonstrantene i Niger. Rasende demonstranter krevde at Frankrike må trekke seg ut fra Niger umiddelbart. De demonstrerte utenfor den franske militærbasen i Nigers hovedstad Niamey torsdag.

En vanntransport til den franske basen ble stanset av demonstranter:

Ledere i Vest-Afrika har beskyldt Frankrike for å bruke jihadistene som redskap, og det er karakteristisk at jihadistene har blitt mer aktive etter kuppet. Niger, Mali og Burkina Faso vil gjøre klokt i å forberede seg på nye angrep. Kolonimakter gir seg ikke så lett.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvor kommer maten fra? Hva veit barn om det?
Neste artikkelEuropa, ei jente fra Vest-Asia, voldtatt igjen av en amerikansk okse