Er Hamas-angrepet på Israel en godt iscenesatt dekkoperasjon?

0
Illustrasjon: Terje Sørensen

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Det overrasker omtrent alle at Hamas militært har kunnet slå til mot en av verdens mest militariserte og mest etterretningsoppdaterte stater, Israel, uten at sistnevnte har vært forberedt og klar til å yte effektiv motstand.

Jeg stiller meg selv spørsmålet om det egentlig er noen grunn til å bli overrasket. Et lys begynte nemlig å gå opp for meg da jeg i går, 7.10.2023, så NRKs «Dagsrevyen». For én gangs skyld i løpet av måneder og år ble «Ukraina» ikke nevnt med et eneste ord/innslag. Revyen hadde derimot 21 innslag hvorav ti var israelvennlige, se liste, https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/202310/NNFA19100723.

Jeg innser at min teori kanskje ikke er noe annet enn en udokumentert hypotese, men er likevel inne på tanken om at «noen» sterkt ønsker å dekke til det som skjer i Ukraina, der NATO/USA og Ukraina er i ferd med å tape krigen der nede.

[P.s.: Den medfølgende illustrasjonen er selvlagd – faksimilen fra «steigan.no» er virkelig, men førstesidene fra «Washington Post» er produkter av min fantasi og velvillig bistand fra KI og Photoshop]

Terje Sørensen

Pensjonert advokat


Signerte leserinnlegg står for forfatterens regning og gjenspeiler ikke nødvendigvis redaksjonens oppfatninger.

Forrige artikkelProblem for en liten minoritet eller varsel om begynnende folkehelsekrise?
Neste artikkelNår alle sier det var «uprovosert» vet vi at det var provosert