Russland doblet produksjonen av tanks og ammunisjon til tross for sanksjoner

0
Den nærmest legendariske Kalasjnikov-fabrikken har produsert en ny kamikazedrone.

Tjenestemenn anslår at Russlands nåværende ammunisjonsproduksjon er syv ganger større enn Vestens

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 13. september 2023

New York Times rapporterte onsdag at Russland har vært i stand til å øke sin produksjon av ammunisjon og andre våpen betydelig, til tross for vestlige sanksjoner ment å degradere landets militærindustri.

Ifølge en høytstående vestlig forsvarstjenestemann, kunne Russland før invasjonen av Ukraina produsere 100 stridsvogner i året. Nå kan de lage 200. Vestlige tjenestemenn tror også Russland er på vei til å produsere 2 millioner artillerigranater per år, dobbelt så mye som de anslo at Russland kunne lage før krigen.

Som et resultat av økningen i produksjonen kan Russland lage mer ammunisjon enn USA og Europa til sammen. USA og deres NATO-allierte jobber for å styrke sin produksjon, men resultatene forventes ikke å bli realisert på mange år. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, har tidligere sagt at Ukraina bruker artillerigranater raskere enn hele alliansen kan produsere.

Kusti Salm, en høytstående tjenestemann i det estiske forsvarsdepartementet, anslår i kommentarer til Times at Russlands nåværende produksjon av ammunisjon er syv ganger større enn Vestens. Tallet viser hvordan tiden er på Russlands side i konflikten, og hvordan det å fyre opp under stedfortreder-krigen kan være uholdbart for USA og deres NATO-allierte.

Ifølge Times skadet amerikanske og andre vestlige sanksjoner, rettet mot visse teknologier, for eksempel avanserte halvledere, i utgangspunktet Russlands ammunisjonsproduksjon. Men Moskva var i stand til å finne måter å unngå sanksjonene på, og økonomien har også tilpasset seg den USA-ledede økonomiske blitzen ved å finne nye markeder for energieksport i Asia.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Report: Russia Doubled Tank and Ammunition Production Despite Sanctions

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Forrige artikkelMotoffensiven i Ukraina. Stans krigen. Nei til forlenging av blodbadet.
Neste artikkelNew York Times erkjenner den ukrainske opprinnelsen til et dødelig angrep
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.