Russland doblet produksjonen av tanks og ammunisjon til tross for sanksjoner

0
Den nærmest legendariske Kalasjnikov-fabrikken har produsert en ny kamikazedrone.

Tjenestemenn anslår at Russlands nåværende ammunisjonsproduksjon er syv ganger større enn Vestens

Av Dave DeCamp.

Anti-War, 13. september 2023

New York Times rapporterte onsdag at Russland har vært i stand til å øke sin produksjon av ammunisjon og andre våpen betydelig, til tross for vestlige sanksjoner ment å degradere landets militærindustri.

Ifølge en høytstående vestlig forsvarstjenestemann, kunne Russland før invasjonen av Ukraina produsere 100 stridsvogner i året. Nå kan de lage 200. Vestlige tjenestemenn tror også Russland er på vei til å produsere 2 millioner artillerigranater per år, dobbelt så mye som de anslo at Russland kunne lage før krigen.

Som et resultat av økningen i produksjonen kan Russland lage mer ammunisjon enn USA og Europa til sammen. USA og deres NATO-allierte jobber for å styrke sin produksjon, men resultatene forventes ikke å bli realisert på mange år. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg, har tidligere sagt at Ukraina bruker artillerigranater raskere enn hele alliansen kan produsere.

Kusti Salm, en høytstående tjenestemann i det estiske forsvarsdepartementet, anslår i kommentarer til Times at Russlands nåværende produksjon av ammunisjon er syv ganger større enn Vestens. Tallet viser hvordan tiden er på Russlands side i konflikten, og hvordan det å fyre opp under stedfortreder-krigen kan være uholdbart for USA og deres NATO-allierte.

Ifølge Times skadet amerikanske og andre vestlige sanksjoner, rettet mot visse teknologier, for eksempel avanserte halvledere, i utgangspunktet Russlands ammunisjonsproduksjon. Men Moskva var i stand til å finne måter å unngå sanksjonene på, og økonomien har også tilpasset seg den USA-ledede økonomiske blitzen ved å finne nye markeder for energieksport i Asia.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Report: Russia Doubled Tank and Ammunition Production Despite Sanctions

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMotoffensiven i Ukraina. Stans krigen. Nei til forlenging av blodbadet.
Neste artikkelNew York Times erkjenner den ukrainske opprinnelsen til et dødelig angrep
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.