Obskur britisk NGO forsøker å påvirke valget i Slovakia

0
Til tross for vestlige forsøk på å påvirke valget i Slovakia ble Robert Fico valgt

En britisk NGO ved navn Campaign for Freedom prøver å påvirke valget i Slovakia. Nettsidene til organisasjonen gir svært lite informasjon om hva denne organisasjonen er og hvem som står bak den.

Redaksjonen i den slovakiske nettavisa CZ24.news har avslørt at Campaign for Freedom driver en omfattende kampanje for å prøve å påvirke utfallet av valget i Slovakia som skal avholdes lørdag 30. september.

De skriver at de har jobbet med denne saka i flere måneder og at de nå kan avsløre bakgrunnen til en britisk ikke-statlig organisasjon som er med på å direkte påvirke valget i Slovakia i form av uklar finansiering og svært merkelig bemanning. Det hele startet med flere e-poster som nettavisa mottok i midten av august fra flere slovakiske lesere som informerte om at mens man ser videoer på YouTube dukker det jevnlig opp merkelige og suggestive annonser før valget som advarer om russisk aggresjon og appellerer til slovaker om at Slovakia ikke må komme tilbake til den russiske innflytelsessfæren.

Videoene har ikke eksplisitt valginnhold eller støtte fra noe parti, men advarer åpent mot muligheten for en endring i Slovakias politiske og internasjonale orientering etter valget, og reklamen er ikke bestilt av noen slovakisk enhet.

Her er organisasjonens data i London:

Og her er personene bak kampanjen:

Videoene er rettet mot folk som er redde for at russiske okkupasjonsstridsvogner skal komme til Slovakia. Men videoene angriper subliminalt følelser og prøver å antyde at dersom partiene som støtter krigen i Ukraina ikke blir valgt, vil Slovakia falle inn i den russiske innflytelsessfæren.

Redaksjonen i CZ24.news skriver:

Hvis dette var reklameplasser for en slovakisk non-profit fra lønnslisten til George Soros, ville det faktisk ikke vært verdt å ta hensyn til. Det hele er imidlertid mye mer alvorlig. En ikke-statlig organisasjon i London som ble grunnlagt i all hast i juni blander seg inn i den slovakiske valgkampen.

Den mannen de først og fremst driver kampanje mot er veteranpolitikeren Robert Fico som hevdes å være favoritt til å vinne lørdag.

Forrige artikkelI hvilken grad endrer temperaturnivået seg på grunn av klimagassutslipp?
Neste artikkelZelenskyjs kone usikker på om han vil søke gjenvalg