NRK og det gode hatet

0
Av Lars Birkelund.
Hør hvor det lyves i bøker og blader
Hør hvor det knitrer av løgn i papir
Løgnen skal såes i spalter og rader
Det er et jordbruk som lønner og gir
Det er et jordbruk som lønner og gir

Løgnen skal vokse seg fruktbar og frodig
Over en verden som skjelver av skrekk  
Herre min Gud, hvor papir er tålmodig 
Under sin skjendsel av sverte og blekk                                                                                                

Under sin skjendsel av sverte og blekk – Jens Bjørneboe.

Jeg lurer på om det er noen hos NRK som syns det er ironisk at NRK, av alle, kritiserer andre for hjernevask. Jeg kjenner en. Men han er pensjonist. De yrkesaktive i NRK som syns det er ironisk, sier det nok kun til fortrolige venner. For ellers kan det gå med dem som med Petter Nome i 2003. Han fikk sparken fra NRKs «Sommeråpent» fordi han kritiserte USAs uprovoserte krig mot Irak.

Hummelvolls store venneprøve

Russofobi – det gode hatet

«Russland – hjernevasking av en nasjon», heter en ny dokumentar som NRK nå prakker på det norske folk. NRK har for sikkerhets skyld ‘forverret’ tittelen. For i originalens tittel heter det «indoktrinering», altså ikke «hjernevask».

‘Dokumentaren’ synes å være en samproduksjon med flere NATO-land, der NRK spiller en mindre rolle. Det politisk korrekte, antirussiske budskapet er en garanti for at den blir vist i flere NATO-land. Særlig nå som det er krig. 

«Et land som har isolert seg»,heter det om Russland når sannheten er at det er USA, NATO og EU som etter beste evne har prøvd å isolere Russland. Ja, NATO ble jo dannet for å holde «Russland ute, USA inne og Tyskland nede», som NATOs første generalsekretær, Lord Ismay, sa i 1950.

«Minner om Hitler-jugend», sier NRK om russiske barn/unge som undergår militær trening. Men det kan med større rett sies om de barna som indoktrineres av NATO/Norges venner i Ukraina, et antirussisk og høyreekstremt regime som Norge har kastet penger over i snart ti år, mens det har ført krig. «Død over russerne», lærer ukrainske barn å synge på sommerleir, fortalte A-magasinet/Aftenposten 8. september 2016.

Azov er navnet på en ukrainsk bataljon med frivillige soldater, som bekjemper pro-russiske opprørere i Øst-Ukraina. For andre år på rad arrangerer den sommerleir for barn, som denne i et skogsområde nær hovedstaden Kiev. 50 barn mellom 8 og 16 år skal gjøres til elitepatrioter i løpet av 12 dager (…) Ved morgengry synger barna «Ukraina, hellig mor til helter, kom inn i mitt hjerte!» (…) Rundt lunsjtid deles våpnene ut. Tarkan fra Kiev, en mager, 13 år gammel jente med langt, glatt hår, trenger bare 36 sekunder på åetterkomme alle beskjedene: Ta av magasinet. Åpne våpenet. Sette det sammen igjen (…) På kveldstid synges «Død over Russland» rundt leirbålet.

Barn driver våpendrill på nazileir

Forherligende omtale og hvitvasking av krig og militarisme er vanlig i Norge, som i Russland. Og i Ukraina. Det foregår riktignok ikke militær trening av barn/ungdom i Norge på samme måte som i Ukraina og Russland. Men så har da også Russland og Ukraina langt farligere fiender enn Norge.

«En kannibalstat», «en menneskeetende stat», «et land som fortærer eget avkom». «Regimets propaganda har nådd nye høyder siden krigen begynte», heter det også i NRKs ‘dokumentar’. Det var rette ræva som feis. For alle som har fulgt NRK, og øvrige norske medier siden Russlands invasjon 24. februar i fjor, vet at det neppe har gått en dag uten at de har propagandert mot Russland og for NATO/Ukrainas krigføring.

‘Dokumentaren’ hyller en kvinnelig russisk lærer som fikk sparken fordi hun er mot krigen og prøvde å undervise i tråd med det. Hva hadde skjedd med en norsk lærer som underviste om at det er feil av Norge å sende våpen til Ukraina og å være med i NATO? Jeg tipper at det samme hadde skjedd med henne, med den forskjellen at NRK snarere hadde hetset henne enn å hylle henne.

Hele Russland lider av «indusert massespsykose», heter det videre i ‘dokumentaren’. Den ‘diagnosen’ passer like godt på deler av det norske folk, som grunnet NRK og andre norske mediers propaganda oppfører seg som om Russland har invadert Norge, ikke et land hvis ledere siden 2014 har sagt at de fører krig mot Russland. Noen nordmenn har blitt så hatefulle av propagandaen at de truer oss som ikke vil sende våpen til Ukraina med vold.

Russland klandres for å spre grusomme bilder av ofre for Kievs krigføring. Mener NRK at ‘NATO-mediene’ skal ha enerett på slikt og at kun bilder av ofre for Russlands krigføring skal vises?

NRK gjør narr av påstanden om nazister/fascisters innflytelse i Ukraina. Det kan tenkes at Russland overdriver det. Men i 2014 rapporterte til og med NRK om det:

Mange av representantene Brende (daværende utenriksminister Børge Brende, min bemerkning) snakker om har bakgrunn fra de ytterste høyre og har vært med å etablere fascistiske og nazistiske organisasjoner (….) I Europeisk målestokk ligger Svoboda langt til høyre og lenger til høyre enn Jean Marie Le Pens franske Front National, sier seniorforsker Jakub Godzimirski ved NUPI til NRK. Visestatsminister Oleksandr Sych, forsvarsminister Ihor Tenyukh, landbruksminister Igor Shvaika og miljøvernminister Andrej Moknyk er alle medlemmer av det tidligere nasjonalsosialistiske partiet. Partiet ble opprinnelig grunnlagt som det Nasjonalsosialistiske partiet SNPU i 1995 med klare referanse til Adolf Hitlers nasjonalsosialistiske naziparti (….) I 1999 etablererte de en paramilitær gruppe som kalte seg «Ukrainas patrioter» som blant annet hadde et svastikalignende symbol. Gruppen ble senere kastet ut av Svoboda i 2004 i forbindelse med reformeringen av partiet. Men fortsatt deltar mange av partiets medlemmer på arrangementene til «Ukrainas patrioter».

NRK kritiserer med rette Russland for å kalle invasjonen av Ukraina for en «spesialoperasjon» i stedet for krig. Men NRK synes å ha glemt at NATO/Norge også bruker den type evfemismer (forskjønnende propagandaspråk) om sine kriger, mot Jugoslavia, Libya og Syria. «Hjelp», het det fra offisielt norsk hold om Norges krigføring mot Syria.

Det at NATO har væpnet Ukraina for å angripe Russland kan det neppe være noen tvil om, som blant annet jeg har vist i Krig, som bestilt? Men NRK kaller det «forvrengning av fakta».

NRK anklager Russland for å «demonisere og dehumanisere fienden». Det var igjen rette ræva som feis, da det er akkurat det samme NRK gjør med denne dokumentaren og har gjort på andre måter i 75 år, sjøl om intensiteten er sterkere nå enn tidligere.

NRK syns det er helt i orden å påstå at det foregår valgjuks i Russland, med udokumenterte påstander om at valget i Russland i 2011 ble «stjålet». Men å anklage USA for det samme skal man ikke gjøre. Det er tabu. Det er også tabu å si at USA støttet/finansierte demonstrasjonene mot det såkalte tyveriet i Russland. Man skal heller ikke si at USA støttet demonstrasjonene som førte til statskupp og deretter krig i Ukraina i 2014. USA prøvde ikke en gang å skjule at de gjorde det. Men det er allikevel ‘forbudt’ å si det i USA/NATO/EUs Norge.

En russer som håper at Russland kvitter seg med Putin og lider et «knusende nederlag» avslutter ‘dokumentaren’, som en slags apell. ‘Dokumentarens’ budskap går dermed hånd i hanske med det som er Ukraina, USA og NATOs mål med krigen!

En bedre bekreftelse på at det dreier seg om propaganda får man sjelden. «Propaganda er bevisst manipulering av folks følelser og tanker ved hjelp av sterke virkemidler for å fremme bestemte oppfatninger og handlingsmønstre», som det heter i Store norske leksikon. Kjenner jeg NRK rett kommer de til å sende ‘dokumentaren’ flere ganger, som de har gjort med andre propagandafilmer. En av propagandafilmene mot Syria ble vist SJU ganger av NRK. Hvis hjernevasken skal bli effektiv er det nemlig viktig å gjenta budskapet, gjerne hver dag.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvorfor er Erna Solberg så besatt av å bøye regelverk?
Neste artikkelErna kommer til å bli fjerna