Erna kommer til å bli fjerna

0

Det er trist å se hvordan vår nylige statsminister går fra skanse til skanse. I kjent politikerstil kommer det frem stadig mer informasjon. Om hva hun visste og burde visst.

Av Thomas J. Middelthon.

3600 aksjehandler som har funnet sted er interessant nok. Men jeg venter spent på neste kapittel i Erna-soga, som kan være både viktigere og mye mer interessant fordi det har konsekvenser for det norske folk og ikke først og fremst for aksjekontoen til ErnaSindre.

For eksempel: Hva var det egentlig som skjedde da Erna sørget for å gi milliardbeløp av norske skattekroner til Bill Gates og hans vaksineinitiativ CEPI som er kontornabo med Folkehelseinstituttet? Bill Gates er en av verdens rikeste. Vaksineindustri er blant hans største investeringer. Og han skryter av at det er blant hans beste investeringer med avkastning 20-1. Så hva er bagrunnen og det større bildet her?

Videre synes jeg det norske folk snarest må få vite mer om Ernas relasjoner til World Economic Forum og Klaus Schwab. Vi har sett video av Erna på scenen i Davos der hun uttaler at «we must really scare them» for å få folk til ta flere vaksiner raskere. Hva er bildet rundt Ernas engasjementer i FN? FN jobber i partnerskap med WEF om de såkalte bærekraftmålene 2030. Her er litt å grave i.

Men foreløbig handler det altså om aksjekontoen til ErnaSindre. Det fremkommer stadig informasjon som ikke taler til Ernas fordel.

Her fra DN:

Solberg sier mannen skjulte sannheten — her er aksjeinfoen hun hadde tilgang til

«I perioden mellom E24s første artikkel om Finnes’ aktivitet i aksjemarkedet 31. august og kommunevalget 11. september, uttalte Solberg blant annet:

At hun var «godt kjent» med aksjene han kjøpte.

At «vi har visst hvilke selskaper han eide i og gjort vurderinger basert på det i forhold til min habilitet».

Og at hun hadde «til enhver tid tilstrekkelig informasjon om hvilke selskaper og bransjer Sindre Finnes hadde aksjer i, til å kunne vurdere egen habilitet».

At ingen av uttalelsene stemte, gjorde Solberg selv tydelig på sin pressekonferanse fredag, fire dager etter kommunevalget. Da presenterte hun ektemannens liste over 3600 handler i aksjer og verdipapirer.»

«Solberg stilte deretter et spørsmål til seg selv:

– Burde jeg ha oppdaget dette tidligere? Det har jeg tenkt mye på det siste døgnet. Jeg mener oppriktig at jeg ikke hadde grunn til å mistenke en slik aktivitet som jeg nå vet har funnet sted.

Men Solberg har i en årrekke hatt tilgang på informasjon om at mannen handlet i aksjemarkedet.»

«I opptakten til årets kommunevalg – før Solberg innrømte at aksjehandelen gjorde henne inhabil i saker – ble det publisert flere artikler som viste at Finnes var svært aktiv i aksjemarkedet, i strid med tidligere forsikringer fra både ham selv og Solberg.

1. september omtalte Finansavisen en oversikt fra Tekinvestor som viste at Finnes hadde gjennomført 62 handler etter 14. juni 2021.

6. september henviste E24 til samme liste og skrev at minst 22 handler ble gjennomført i løpet av de fire siste månedene av Solbergs statsministerperiode.

Via sin pressesjef hevdet Solberg fortsatt at hun «hadde til enhver tid tilstrekkelig informasjon om hvilke selskaper og bransjer Sindre Finnes hadde aksjer i», uten å svare direkte på spørsmål om hvorvidt hun var løpende orientert om konkrete transaksjoner.»

DN: Dette bærer ikke

Erna Solberg survival kit

Makten og tilliten

Forrige artikkelNRK og det gode hatet
Neste artikkelHvordan vil den økonomiske krisen fortsette?