Lynn Forester de Rothschild: På tide å dumpe ESG

0
Lynn Forester de Rothschild på B20 i India

ESG står for Environmental, Social, Governance, (miljø, sosial, styring)og har vært reklameskiltet for den globale finanskapitalen med BlackRocks Larry Fink i spissen. BlackRock har til og med truet med å gripe inn i selskaper de har aksjer i dersom de ikke etterlever finansgigantens definisjon av ESG. BlackRocks tyranniske ESG agenda.

Men så ombestemte BlackRock seg: Storfinansen dumper «bærekraftsmålene».

På sidelinja til G20-møtet i India sa også Lynn Forester de Rothschild det samme: «Nå er det på tide å kaste ESG i søpla»

I intervjuet innrømmer hun at ESG bare har vært et narrativ, en fortelling, for å reklamere for den globale kapitalismen av i dag. Nå synes hun denne fortellinga har gått for langt. «Det har vært for mye grønnvasking og virtue signalling» (virtue signalling = forsøk, særlig i sosiale medier, på å få andre til å tro at du er god og edel gjennom de verdiene du påstår at du står for).

Nå vil hun ha en ny fortelling. Hun har ikke satt noe merkenavn på denne nye fortellinga, men det kommer nok. Hun antyder at det kan være «inkluderende kapitalisme», men vi får se når markedsføringsbyråene deres har tygd litt på det. Rothschild-familien er en av de store finansfamiliene i verdenshistorien. De pleier å få det som de vil ha det.

Men dette er også et uttrykk for at enda så mektige finanskapitalistene er, så er dette linjeskiftet uttrykk for en defensiv. Føler de at de er blitt avslørt? Føler de at reklamen ikke virker lenger? Skjønner de at millioner av mennesker har fått «woke»-kapitalismen fullstendig på tvers i halsen og at milliarder ikke en gang gidder å spørre hva ESG er?

De snakker fortsatt om klima og «klimakontroll» fordi de har sett hvor effektivt det er til å styre diskusjonene og investeringene dit de vil. Men dette har naturligvis ingenting med klima å gjøre. Dette handler om krisa i den globale finanskapitalen og hvordan de store finanskonsernene har klart å få statskassene og befolkningene rundt i verden til å finansiere denne krisa gjennom lockdownpolitikken, «det grønne skiftet» og krigen i Ukraina.

Men de er som larven Aldrimett, de spiser seg gjennom alt de kommer over.

Lynn Forester de Rothschild sier at Joe Bidens Inflation Reduction Act er et av de beste «insentivene til klimakontroll». Og er det noe den loven ikke gjør så er det å påvirke klimaet på noen gunstig måte. Den har heller ingenting med inflasjon å gjøre. Snarere er den en måte å avlede skattebetalernes midler til statlige subsidier for karbonbeskatning og grønn teknologi.

En huskeregel for oss andre er: Det er ikke noe sånt som en bærekraftig kapitalisme, det er ikke noe ESG, det er ikke noen inkluderende kapitalisme. Alt dette er smoke and mirrors, røyk og speil, som har til hensikt å avlede oppmerksomheten fra at den ekstremt lille gruppa ekstremt rike mennesker skal plyndre oss enda mer.

Forrige artikkelHovedfiendekameratene – Høyre og Arbeiderpartiet kompiser på Sørlandet
Neste artikkelI Vladivostok reiser det russiske fjerne østen seg