Hvor mange partier får plass på et knappenålshode?

0

Gjennom EØS bestemmer det ikke-valgte byråkratiet i EU svært mye av norsk lovgivning. Vi har ikke demokrati når velgerne ikke kan stille lovgiverne ti ansvar og eventuelt avsette dem.

Sjefredaktør Pål Steigan peker på hvor store saker som er satt helt utenfor den politiske kampen, og dermed også utenfor velgernes rekkevidde.

Valgkampen har vært en pantomime der de største sakene i vår tid ikke har vært tema i valgkampen.

«Det minner om de teologiske diskusjonene i middelalderen om hvor mange engler som kan få plass på et knappenålshode.«

Hvor mange partier får plass på et knappenålshode?

Forrige artikkelKrigsdagbok del 74 – 16. til 21. juli 2023
Neste artikkelDe velvitende
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).