En gledens morgen

0
Gledesdemonstrasjon i Gabon etter kuppet
Bertil Carlman.

Det er ikke ofte man blir glad når man ser morgennyhetene i Sverige. Inflasjon, nedskjæringer i skoler, helse- og sosialtjenester, koranbrenninger, skyting på åpen gate og så videre. Jeg bryr meg ikke om nyhetene om hva som skjer i verden. Jeg vet at de er fulle av løgner og taushet om hva som egentlig foregår. Men så går jeg til RT, noe jeg klarte å gjøre til tross for Ursula von der Leyens sensur. RT News – August 31, 2023 (09:00 MSK)

Der får jeg blant annet vite hva et medlem av Europaparlamentets forsvarskomité, Nathalie Loiseau, tenker om opprørene som nå finner sted i Afrika. «Vi ser en rekke militærkupp som truer demokratier, valgte stats- og regjeringssjefer, våre interesser og verdier som vi forsvarer.» Umiddelbart kommer følelser av glede over meg. Trusler mot ‘demokratier’ er trusler mot vasallstater som Frankrike og Sverige og ‘storsjefen’ i disse vasallstatene, USA. Jeg vet veldig godt hva disse vestlige landene har for ‘interesser og verdier’.

Når jeg så hører på hva korrespondenten Noluvuyo Kunge fra Sør-Afrika sier om opprøret i Gabon, blir jeg veldig, veldig glad. «Det er ikke kupp, det er frihet som kommer til Afrika». Å lytte til den politiske analytikeren Ovigwe Eguegu gir da gleden et sterkere fundament. «Afrikanere ser dette kuppet som en del av en avkoloniseringsprosess.» «Hvis du lytter til hva folk sier i Ouagadougou Burkina Faso, i Bamako Mali, i Niamey Niger, vil du høre om og om igjen at folk er lei av systemet som Frankrike har skapt. De vil ha en mulighet til å utvikle sine land selv. Folket vil ha et annet system.»

Og så alle disse kvinnene, i sine fargerike klesdrakter, som vil rydde opp i nykolonialismen. Det er et veldig vakkert syn også!

Forrige artikkel«Obamas mann i Afrika» i husarrest mens populært kupp ryster Gabon
Neste artikkelEU planlegger å sende militære styrker og politi til Vest-Afrika