Svindel og bedrag – i Norge og Italia

0

Sjefredaktør Pål Steigan kommenterer den politiske krisa i Norge sett fra Italia.

Norge hadde en gang et tillitsbasert samfunn der den politiske eliten var ganske nøktern og spartansk, og hadde tillit i kraft av det, samt i kraft av at politikken faktisk skapte et velferdssamfunn for det store flertallet.

Etter at Norge ble Skandinavias Kuwait er det slutt med det.

Italia har alltid hatt sin casta politica, sin politiske kaste, som har lagd egne regler for seg sjøl. Og folket er fullstendig klar over det. I en meningsmåling som gjøres hvert år i Italia om hva italienerne har tillit til i samfunnet var det under finanskrisa 7,1% som hadde tillit til parlamentet og 5,1% som hadde tillit til partiene.

De mange politikerskandalen i Norge i år er bare toppen på isfjellet. De viser at vi i Norga også har fått vår politiske kaste, et sjikt med politikere og byråkrater som føler seg høyt hevet over folket og som gjør hva de vil for å tjene seg sjøl framfor landet.

De politiske partiene er finansiert av skattebetalerne med rundt en halv milliard i året, slik at partiene egentlig ikke trenger å ha medlemmer. I tillegg kommer alle verv og posisjoner og frynsegoder og kommende posisjoner etter at politikerfasen er over.

Dette sjiktet er godt sauset sammen med norsk og utenlandsk storkapital og legger til rette for at Norge og norske naturressurser kan plyndres etter alle kunstens regler. Dette får de sjølsagt belønninger for, mens mediene stort sett hjelper godt til med å holde folk for narr.

Så Norge er blitt som Italia – bare kaldere.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHvordan vil den økonomiske krisen fortsette?
Neste artikkelMotoffensiven i Ukraina. Stans krigen. Nei til forlenging av blodbadet.