Vestlige medier innser slutten på den ukrainske motoffensiven

0

Vestlige medier har endelig endret kurs. De innrømmer nå at den mye promoterte ukrainske motoffensiven har mislykkes. Faktisk erkjenner de at den aldri hadde en sjanse til å vinne i utgangspunktet. Dette skriver Moon of Alabama.

The Hill, Washington Post og CNN er nå enige om at den ukrainske hæren aldri vil nå sine mål.

Det gjør det vanskelig for Biden-administrasjonen å få Kongressens godkjenning for 24 milliarder dollar i ekstra ‘hjelp’ til Ukraina. Det gir ikke mening å betale for en sak som åpenbart er tapt.

Den polske presidenten Duda har også erkjent at motoffensiven har mislykkes. Forholdet mellom Warszawa og Kiev har blitt verre og polske interesser vil ikke tillate mer støtte eller aktiv intervensjon.

Ingenting kom ut av «fredskonferansen» som Saudi-Arabia arrangerte på Ukrainas vegne .

Til tross for antallet dårlige nyheter, prøver den ukrainske hæren fortsatt å ta russiske stillinger sør og øst i Ukraina. Men den har rett og slett ikke nok folk og våpen til å bryte gjennom linjene.

Selv om de skulle klare å få et lokalt gjennombrudd er det ikke nok reserver til å presse på for nødvendig oppfølging. Bare én av de NATO-trente brigadene er fortsatt blitt holdt tilbake. Alle andre har blitt knust i sine forskjellige utplasseringssoner.

I nordøst rundt Kupyansk har russerne startet sin egen offensiv som har drevet ukrainerne på flukt. Ukraina har beordret evakuering av området:

En obligatorisk evakuering er beordret for den ukrainske byen Kupyansk og dens omkringliggende områder, ettersom Russland intensiverte beskytningen av Ukrainas nordøstlige Kharkiv-region og hevdet å ha erobret ukrainske stillinger i nærheten av byen torsdag.

Men Kupyansk er en russisk by og folk nekter å reise.

Den ukrainsk pro-Maidanavisa Kyiv Post mener at det er mulig at Russland vil ta tilbake Kupyansk:

Kan Russland gjenerobre byen?

På dette stadiet kan ingenting utelukkes, og å gjenta Kupyansk vil helt klart være en betydelig prestasjon for Russland. Ikke bare ville det bety reetablering av togforbindelsen med Russland, men Kreml ville garantert få mest mulig ut av propagandapotensialet ved å gjenerobre territorium frigjort av Ukraina i fjorårets motoffensiver.

Se også Military Summary Channel:

Summer Operations | The Russians Advanced In Five New Directions. Military Summary For 2023.8.11

Se også analysen til Alexander Mercouris:


KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNå vil de klusse med kua
Neste artikkelPolen vil utplassere 10.000 ekstra soldater på grensa til Hviterussland