Ukraina arresterer amerikansk blogger som prøver å søke asyl i Ungarn

0

Av Tyler Durden, 3. august 2023

Den chilensk-amerikanske bloggeren Gonzalo Lira, som først ble arrestert av ukrainsk etterretning i mai for «pro-russiske sympatier», har angivelig blitt arrestert på nytt da han prøvde å ta seg ut av Ukraina og inn i Ungarn. Hans forbrytelse?: Publisering av YouTube-videoer som er kritiske til krigen og USA-Kiev-NATO-fortellingen.

Han kan nok en gang møte langvarig fengsling, eller til og med tortur, gitt tidligere påstander som dukket opp under hans første fengsling, men han har blitt skydd av Biden-administrasjonen og ignorert av mainstream media. Så mye for «demokrati», ytringsfrihet og rettssikkerhet … ettersom Lira rett og slett ikke har det «riktige» synspunktet på krigen, og dermed kaster ikke Washington et blikk på hans skjebne. Se et helt legitimt spørsmål om Lira fra en modig reporter bli ignorert i State Dept briefing room (1. Aug.) …

Tirsdag la Lira ut flere videoer der han forklarte at han forsøkte å flykte fra Ukraina til nabolandet Ungarn.

Han skulle møte i en ukrainsk domstol denne uken, men hoppet i hovedsak over kausjon og forsøkte å komme seg over den vestlige grensen, der han håpet å få innvilget asyl. Hans tidligere pågripelse den 1. mai, av Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU), var for å «produsere og spre materiale som berettiget Russlands væpnede aggresjon». Dette inkluderte et stykke analyse lagt ut på YouTube, ganske enkelt kalt ‘Ukraine: A Primer’.

Mens Lira ikke hadde blitt hørt fra på flere måneder gjennom sine typisk aktive sosiale medier-kontoer, begynte han plutselig denne uken å poste igjen og dokumenterte sin ildprøve, oppsummert i en First Post-rapport som følger:

Ifølge Lira ble han slått og torturert fordi Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) ønsket å presse han for alle sparepengene, noe som utgjorde omtrent 100.000 dollar når man inkluderer verdien av de konfiskerte datamaskinene og telefonene.

… Etter arrestasjonen bestemte en dommer at han skulle forbli i varetekt frem til rettssaken. Lira hadde blitt arrestert av SBU før, i april 2022, men ble løslatt etter en uke uten noen anklager, sannsynligvis på grunn av offentlig press.

Scener fra hans første arrestasjon og et rettsmøte i mai, som hans familie og støttespillere kalte en «svindelens domstol» …

Fortsatt stilt overfor en mulig rettsforfølgelse, ser det ut til at han tok sjansen og flyktet …

Det ser nå ut til å være en offisiell uttalelse fra Ukrainas militære, utstedt onsdag, om at han faktisk er arrestert igjen (nedenfor).

I tillegg rapporterte Mark Sleboda, en amerikansk politisk kommentator og marineveteran bosatt i Russland, følgende på onsdag: «Jeg kan bekrefte at Gonzalo Lira, ettersøkt av kuppregimet i Kiev, for forbrytelsen å kritisere det (aka som i ‘ytringsfrihet’), prøvde å unnslippe det vestligstøttede kuppregimet i Kiev, over den ukrainske grensa til Ungarn, der han hadde til hensikt å be om politisk asyl.»

«Jeg kan videre bekrefte at Lira ble stoppet på ukrainsk side av grensen i forsøket på å krysse den og har siden forsvunnet, nå i mer enn 24 timer», sier Sleboda. «Det er det siste noen har hørt fra ham.»

Vil en amerikaner i Ukraina bli dømt for å ha lagt ut YouTube-videoer? Og enda viktigere, vil Washington reise noen som helst innvendinger over innbyggerens skjebne?


Denne artikkelen ble først publisert på ZeroHedge:

Ukraine Rearrests American Blogger Trying To Enter Hungary For Asylum

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Les mer på steigan.no om Gonzalo Lira.

Forrige artikkelLabour-leder Keir Starmer og hans hemmelige forhold til CIA-støttet gruppe
Neste artikkelAdvarsler mot intervensjon i Niger
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.