«Spesialetterforsker skal granske Hunter Biden»

0
Petro Porosjenko og Joe Biden. Foto: Shutterstock

«Spesialetterforsker skal granske Hunter Biden», melder NRK. Men hva med Joe Biden?

Av Lars Birkelund.

NRK sier at «republikanere i Kongressen har truet med riksrett mot Joe Biden i kjølvannet av ubekreftede påstander om at han har tjent penger på sønnens forretningsvirksomhet. «Galskap og konspirasjonsteorier,» har vært responsen fra Det hvite hus, som har understreket at Joe Biden ikke har hatt noe å gjøre med sønnens økonomiske avtaler, ifølge Reuters».

NRK velger sine kilder med omhu, her Reuters, og går slik langt i hvitvaske Joe Biden. For han er jo leder for «den frie verden». Men alle med kritisk sans skjønte at det var ugler i mosen da Hunter, uten relevante kvalifikasjoner, fikk en høy stilling i Burisma, Ukrainas største gasselskap, mens faren hans var visepresident og kort tid etter det USA-støttede kuppet i Ukraina i 2014. Hvis Norge hadde hatt kritiske medier hadde de begynt å undersøke denne saken allerede da. Men nå har det gått ni år uten at de har gjort det.

Joe Biden sørget faktisk for at Viktor Shokin, en tidligere ukrainsk statsadvokat, fikk sparken da han begynte å etterforske Hunter Biden. Her forteller Shokin om hvordan landet hans ble overtatt av USA etter kuppet i 2014 og at alle regjeringsutnevnelser etter 2014 ble gjort «etter avtale med USA» som oppførte seg som om «Ukraina var deres eiendom».


Tillegg: Hva var den virkelige skandalen med Joe Biden og Ukraina?

Av Redaksjonen.

Det kan ikke herske tvil om at Joe Biden intervenerte på denne måten, siden han ikke kunne motstå fristelsen til å skryte av det for åpne TV-kameraer.

Med sine egne ord, og mens kameraene rullet, truet Joe Biden Ukrainas president Petro Porosjenko med at USA ville trekke sin lånegaranti på en milliard dollar, og dermed sende landet ned i enda djupere økonomisk krise, hvis ikke Porosjenko straks sparket Shorkin:

«Jeg sa: ‘dere kommer ikke til å få den milliarden. Jeg kommer til å dra herfra om,’ jeg tror det var seks timer. Jeg så på dem og sa: ‘Jeg drar om seks timer. Hvis sjefsanklageren ikke er sparket innen da, får dere ikke pengene’. Ok, son of a bitch, han ble sparket.»

John Solomon skrev i The Hill at Shorkin hadde fortalt ham i skriftlig svar på spørsmål at han hadde konkrete planer for å innlede kriminaletterforskning av alle styremedlemmene i Burisma, inkludert Hunter Biden.

Det ble ingen etterforskning fordi USAs visepresident truet Porosjenko til å sparke den etterforskeren som hadde los på Hunter Bidens delaktighet. Det er dette som er den virkelige skandalen. Demokratenes sirkus har snudd verden på hodet.

Forrige artikkelSør-Afrika ønsker Iran velkommen i BRICS
Neste artikkelStorfinansen dumper «bærekraftsmålene»