Sør-Afrika ønsker Iran velkommen i BRICS

0
Sør-Afrika ønsker Iran velkommen i BRICS

Iran er et av mer enn 20 land som formelt søker å bli med i den økonomiske blokka BRICS som for tida består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika. 

Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa sa fredag ​​at Pretoria fullt ut støtter Irans medlemskap i BRICS-gruppa. Dette skriver TeleSUR.

I et møte med Irans utenriksminister Hossein Amir Abdollahian sa Ramaphosa at «Sør-Afrika er interessert i at Iran blir akseptert som et vennligsinnet land av BRICS,» rapporterte Irans nyhetsbyrå Mehr. 

Ramaphosa fortalte det 15. møtet i Den islamske republikken Iran-Sør-Afrikas felleskommisjon i Pretoria at Teheran har «full støtte fra Pretoria i denne forbindelse».

Irans president Ebrahim Raisi vil avlegge et offisielt besøk i Sør-Afrika der flere dokumenter om samarbeid mellom de to landene skal undertegnes, sa Ramaphosa.

23 land har søkt om medlemskap i BRICS:

Dersom det skulle bli slik, er det neppe for sterkt å si at dette vil forandre mye av det geopolitiske spillet. Dette blir en manifestasjon av den multipolare verden, og noe som er helt unikt i denne forbindelsen er at et slikt BRICS ikke har noe senter eller noen hegemonisk makt, i motsetning til USAs «regelbaserte» unipolare verden. Det vil antakelig også sette ytterligere fart på den avdollariseringa vi allerede har sett de siste to årene. BRICS har også sin egen internasjonale investeringsbank og arbeider med globale betalingssystemer som vil kunne bli reelle alternativer til Verdensbanken, IMF og SWIFT.

Forrige artikkelBiden ber Kongressen om ytterligere 24 milliarder dollar å bruke på Ukrainakrigen
Neste artikkel«Spesialetterforsker skal granske Hunter Biden»