Biden ber Kongressen om ytterligere 24 milliarder dollar å bruke på Ukrainakrigen

0
Kyiv, Ukraine February 20, 2023 U.S. President Joe Biden and Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy attend a joint news briefing, amid Russia's attack on Ukraine. Kyiv, Ukraine February 20, 2023

Det hvite hus la Ukraina-midlene sammen med $ 12 milliarder til innenlands katastrofehjelp og $ 4 milliarder for grensesikkerhet

Av Dave DeCamp

Anti-War, 10. august 2023.

Det hvite hus ba torsdag Kongressen om å godkjenne en lov på 40 milliarder dollar som inkluderer nesten 24 milliarder dollar til ekstra utgifter til krigen i Ukraina.

Ifølge CNN inkluderer de 24 milliardene til Ukrainakrigen, 13 milliarder dollar i militærhjelp og 7,3 milliarder dollar i økonomisk og humanitær bistand. Det inkluderer også 3,3 milliarder dollar til infrastrukturprosjekter for regionale land som er rammet av krigen.

Forespørselen kommer etter at en meningsmåling fra CNN viser at 55 prosent av amerikanerne er imot mer pengebruk på krigen i Ukraina.

Lovforslaget på $ 40 milliarder inkluderer også $ 12 milliarder i innenlands katastrofehjelp og $ 4 milliarder for grensesikkerhet. Medierapporter har sagt at Det hvite hus vil prøve å legge Taiwan-hjelp til utgiftspakken, men det var ikke inkludert i forespørselen.

Midlene vil være i form av en «nød»-tilleggspakke, en type utgifter som ikke er begrenset av gjeldstak-avtalen som er oppnådd mellom Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus.

Siden Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022, har Kongressen godkjent 113 milliarder dollar i utgifter til krigen. Hvis den nye pakken blir godkjent, vil totalen nå rundt 137 milliarder dollar.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Biden Asks Congress for Additional $24 Billion to Spend on Ukraine War

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelOgså legeforeningen i USAs IKT-Mekka anbefaler tiltak mot skjermbruk og trådløst!
Neste artikkelSør-Afrika ønsker Iran velkommen i BRICS
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.