Korsfestelsen av Julian Assange

0
Korsfestelsen av Julian Assange - Mr. Fish

En messe for frihet.

Organisasjonen www.setjulianfree.org arrangerte en messe for Julian Assange i Kulturkirken Jacob i Oslo 20. august 2023. Den Pulitzer-prisbelønte journalisten og forfatteren Chris Hedges, som også er ordinert prebyteriansk prest, holdt en knallsterk preken for Julian Assange støttet opp av musikk og tekstlesning.

De som deltok var:

Chris Hedges (preken)

Liv Ullmann og Mona Flognfeldt (tekstlesere)

Elisabeth Thorsen (liturg)

Tord Gustavsen (piano)

Jonas Kilmork Vemøy (trompet)

Gudmund Guren (trommer)

Torstein Kinn (bass)

Marthe Wang og Marian Lisland (vokal)

Prekenen til Chris Hedges finnes her på engelsk:

The Crucifixion of Julian Assange

Sjefredaktør Pål Steigan gjorde et videointervju med Chris Hedgese mens han var i Oslo og det vil vi publisere her om kort tid.

Vi skal også publisere den norske oversettelsen av prekenen til Chris Hedges, og vi lover at det er en preken du neppe har hørt maken til.

Arrangørene har all ære av et vakkert og innholdsrikt arrangement, men vi måtte dessverre notere oss at det var svært få unge mennesker til stede. Vi så heller ingen markante personer fra den politiske ledelsen av venstresida. Vi tror unge mennesker ville ha satt pris på det, men vi tillater oss å antyde at noe av ansvaret ligger på organisasjoner for ungdom som er mer opptatt av «deplattforming» enn av kampen for frihet. Det skulle glede oss om vi tok feil.

JulianAssange kjemper for vår alles frihet og dette er ikke minst en kamp for den framtida ungdommen skal leve i.

Forrige artikkelEØS-avtalen – demokratiets langsomme død
Neste artikkelNorway – USA-imperiets støttespiller