Hvorfor så mange dødsfall – og hvorfor snakker vi ikke om det?

0
Dr. John Cambell

Mens noen land som Østerrike, med en høy vaksinasjonsrate, rapporterer hele 13,175 % overdødelighet, har østeuropeiske nasjoner som Romania og Bulgaria, med en lavere vaksinasjonsrate, interessant nok færre dødsfall enn ventet. Dette skriver The Vigilant Fox.

Pandemien har ikke bare skapt helseproblemer, men også oppsiktsvekkende data som fortjener nærmere gransking. En slik observasjon kommer fra Dr. John Campbell, en pensjonert sykepleierlærer og velrespektert skikkelse i det medisinske miljøet. Ifølge funnene hans kan bare 0,7% av dødsfallene i Storbritannia tilskrives direkte til COVID-19.

En mer spennende oppdagelse er likevel den høye prosentandelen av overdødelighet i Storbritannia og flere andre land. Denne overdødeligheten kan ikke tilskrives COVID, noe som reiser betydelige spørsmål om årsaken. Dette er ikke bare isolerte observasjoner. Omfattende data fra Australia per april 2023 indikerer en overdødelighet på omtrent 16 %. Det ser derimot ut til at Canada er gradvis på vei tilbake mot normalen, om enn med potensielle inkonsekvenser i datagrunnlaget, mens New Zealand rapporterer en økning på 8 %.

Det som er enda mer oppsiktsvekkende er fordelinga etter aldersgruppe i England. Data som Dr. Campbell har presentert viser en bemerkelsesverdig økning i overdødelighet blant yngre aldersgrupper, spesielt ettersom vaksineprogrammene økte i 2021. Aldersgrupper mellom 25 og 49 har opprettholdt en høy overdødsrate gjennom 2021, 2022 og inn i 2023. Årsaksfaktorer for disse dødsfallene er ikke helt klare. Mens hjertesvikt viser en økning, som kan tilskrives både SARS-CoV-2 og piggproteinet fra vaksinen, har ikke andre luftveissykdommer fulgt etter. Merkelig nok har det vært en uventet økning i leversykdomsrelaterte dødsfall gjennom hele pandemien.

Det er ikke bare Storbritannia som har blitt påvirket. Data fra Eurostat, det offisielle statistiske kontoret til EU, rapporterer varierende tall for overdødelighet i ulike europeiske land. Mens noen land som Østerrike, med en høy vaksinasjonsrate, rapporterer hele 13,175 % overdødsrate, har østeuropeiske nasjoner som Romania og Bulgaria, med en lavere vaksinasjonsrate, interessant nok færre dødsfall enn forventet.

Mest vaksinerte land:

• Finland – 12,4 % flere dødsfall enn forventet.

• Irland – 12,16 % flere dødsfall enn forventet.

• Østerrike – 13,175 % flere dødsfall enn forventet.

Mindre vaksinerte land:

• Romania – 12 % færre dødsfall enn forventet.

• Bulgaria – 8,74 % færre dødsfall enn forventet.

• Ungarn – 2 % færre dødsfall enn forventet.

«Dette [færre dødsfall] er hva vi ville forvente overalt fordi under pandemien var menneskene som døde de menneskene som var mest sårbare, og derfor døde de noen år tidligere enn de ville ha gjort, og de dør ikke nå. Så vi forventer lavere dødsrater globalt overalt for øyeblikket. Men vi ser det stikk motsatte av det,» sa Dr. John Campbell.

Denne ulikheten og den oppsiktsvekkende høye overdødeligheten i visse nasjoner krever global oppmerksomhet. Imidlertid, ifølge Dr. Campbell, er det et merkbart fravær av respons fra mainstream media og politikere. Mens vi kjemper med disse uventede funnene, gjenstår det mest presserende spørsmålet:

Hva er årsaken til disse overflødige dødsfallene, og hvorfor snakker vi ikke mer om det?

Forrige artikkelForandringens vinder i Afrika
Neste artikkelNorsk energipolitikk – alt skal snus på hodet