FDA i USA tillater leger å bruke ivermectin til å behandle covid

0

Leger står fritt til å foreskrive ivermectin for å behandle COVID-19, sa en advokat som representerer US Food and Drug Administration (FDA) denne uka.

«FDA anerkjenner eksplisitt at leger har myndighet til å foreskrive ivermectin for å behandle COVID,» sa Ashley Cheung Honold, en advokat for justisdepartementet som representerer FDA, under muntlige uteksaminering 8. august i den amerikanske lagmannsretten.

Regjeringa forsvarer FDAs gjentatte oppfordringer til folk om å ikke ta ivermectin for COVID-19, inkludert et innlegg som sa «Stopp det.»

Saka ble anlagt av tre leger som hevder at FDA ulovlig blandet seg inn i deres medisinutøvelse med uttalelsene. En føderal dommer avviste saka i 2022, noe som førte til en anke.

«Det grunnleggende spørsmålet i denne saka er enkelt. Etter at FDA har godkjent dette stoffet for salg og bruk for mennesker, har det da myndighet til å forstyrre hvordan stoffet brukes i forholdet mellom lege og pasient? Svaret er nei,» sa Jared Kelson som representerer legene til ankedomstolen.

FDA skrev 21. august 2021  på X, tidligere kjent som Twitter: «Du er ikke en hest. Du er ikke ei ku. Seriøst, dere. Slutt med det.» Innlegget, som lenket til  en FDA-side  som sier at folk ikke bør bruke ivermectin for å forebygge eller behandle COVID-19, gikk viralt.

I andre uttalelser sa FDA at ivermectin «ikke er autorisert eller godkjent for å behandle COVID-19» og «Spørsmål: Bør jeg ta ivermectin for å forebygge eller behandle COVID-19? A: Nei.»

På direkte spørsmål i retten svarte nå advokat Ashley Cheung Honold:

«FDA erkjenner tydelig at leger har myndighet til å foreskrive humant ivermectin for å behandle COVID. Så de blander seg ikke inn i legenes autoritet til å foreskrive medisiner eller praktisere medisin,» sa hun.

«Fraråder bruk av ivermektin mot covid-19»

I 2021 skrev institusjonen med det misvisende navnet «Faktisk.no»:

«Fraråder bruk av ivermektin mot covid-19»

– Det er riktig at det er gjennomført mange studier der man har undersøkt effekten av ivermektin ved covid-19-sykdom. Men ivermektin er ikke godkjent for bruk ved covid-19 i Norge, og Legemiddelverket gjør ikke egne vurderinger av de studiene som er gjennomført, opplyser Hortemo.

Både det europeiske legemiddelkontoret (EMA), Verdens helseorganisasjon (WHO) og amerikanske Food and Drug Administration (FDA) fråråder bruk av ivermektin utenfor kliniske studier. Det samme gjør Legemiddelverket.

På steigan.no har vi imidlertid forhold oss til de vitenskaplige resultatene med bruk av ivermectin:

Ny studie: Bruk av ivermectin reduserte dødsrisikoen fra covid-19 med opp til 92%

Japan har bekjempet covid med ivermectin, noe vestlig presse og media tier helt om


Forrige artikkelInformasjonskrigen: Falsk liste over «pro-russiske» norske Twitter-kontoer
Neste artikkelSkyhøye strømpriser sendte kraftselskapenes inntjening til himmels