Directed Energy Weapons (DEW) er ikke scifi, de er her allerede og klare til bruk

0

Noen tror at Directed Energy Weapons (DEW) er en fantasi eller en «konspirasjonsteori». I forbindelse med den spesielle katastrofebrannen i Maui på Hawaii er det kommet spekulasjoner om at det var en slik type energivåpen som utløste det hele. Det siste har vi ingen forutsetninger for å si noe om. Men det som er sikkert er at DEW både finnes og er klare til bruk.

De som er i tvil om det kan gå inn på nettsidene til den store våpenprodusenten Lockheed Martin.

De skriver:

Til sjøs, i luften og på bakken utvikler Lockheed Martin laservåpensystemer klare til å forsvare amerikanske og allierte styrker. Kombinert med vår plattformintegrasjonsekspertise, er disse systemene designet for å bekjempe et økende spekter av trusler mot militære styrker og infrastruktur på tvers av alle domener.

Lockheed Martins Layered Laser Defense (LLD) laserstråle er på siktepunktet til det surrogat subsoniske kryssermissilet. Bildet ble tatt av Advanced Dual Optical Tracking System, et optisk system utviklet av Lockheed Martin for å samle inn og registrere data fra engasjementet. LLD-strålekontrollsystemet sikrer laserstråleeffektivitet for å ødelegge målet. Den gjør det ved å kondisjonere og foredle laserstrålen fra laserkilden og bruke målsporingsinformasjon fra radaren og andre sensorer for å peke laserstrålen med nok presisjon til å ødelegge målet.

LLD er et velprøvd bakkebasert laservåpensystem med høy effekt som er i stand til å motvirke mål som spenner fra ubemannede luftsystemer og hurtigangrepsbåter til kryssermissiler. Dets høyoppløselige teleskop kan også brukes til å spore innkommende trusler, samt støtte kampidentifikasjon og utføre kampskadevurdering av engasjerte mål.

Denne teknologien har en kraftmultiplikerende evne, klar til å integreres i fremtidige oppdrag for å overføre den til krigsfighterens hender. Etter hvert som trusler utvikler seg, viser LLD hvordan rettet energi kan legge til enda et lag med forsvar for å beskytte vår verden.

LLD beviste dette i IRAD-finansierte demoer mot ubemannede fastvingede luftfartøyer og quadcopters i løpet av det siste året ved Lockheed Martin Spaces Santa Cruz-anlegg i California og ved White Sands Missile Range (WSMR) i New Mexico.

Om man legger sjølskrytet og frasene om å «beskytte vår verden» til side, så har vi her en klar framstilling av hva disse våpnene er og hvordan våpenprodusentene ser på deres rolle i neste generasjons krigføring.

Airborne Laser Weapon System

Naval Laser Weapon System

Ikke «konspirasjonsteori», men industrinytt

Dermed kan vi arkivere påstander om at DEW er «konspirasjonsteori» eller science fiction inspirert av StarWars. Dette er militære realiteter fra våpenindustrien.

At disse våpnene vil bli prøvd ut, er helt sikkert. At de allerede kan være prøvd ut, er en hypotese, men den er verken usannsynlig eller «spinnvill», som det gjerne heter i den litteraturen.

Forrige artikkelIndonesia brenner mer kull enn noensinne – av hensyn til «det grønne skiftet»
Neste artikkelUavhengig journalistikk skal bort – den er en trussel mot krigs- og kapitalkreftene