Stoltenberg lyver og får uimotsagt propagandere i «Dagsnytt 18»

0

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Jens Stoltenberg, i sin tid ivrig NATO-motstander, i dag generalsekretær i alliansen som før hans funksjonstid angrep bl.a. Kosovo (1999) og Afghanistan (2001), og som norsk statsminister hadde øverste ansvaret for norske styrkers  deltakelse i det NATO-initierte angrepet mot Libya i 2011, fikk den sjeldne anledning – forunt de færreste – til selv under et innslag i NRKs «Dagsnytt 18», 7.7.2023, mulighet for å agitere for sitt syn på NATO/USA sin potensielle bruk av klasevåpnene, noe bl.a. flertallet av NATO-medlemmene i ulike former hadde forbudt. Der serverte han etter min mening en vaklende og delvis løgnbefengt historie om at Russland også har brukt og bruker slike våpen under Ukraina-konflikten.

I nettavisen «steigan.no» kan man i innlegget «Ukraina – Biden eskalerer igjen, nå klasebomber», lese (min arrangering av store fonter):

(sitat)

Det er godt dokumentert, av Human Rights Watch og andre, at det ukrainske militæret har brukt klaseammunisjon. DET ER INGENTING SOM STØTTER EN PÅSTAND OM AT RUSSLAND HAR GJORT DET. PENTAGON HAR AVVIST PÅSTÅTTE BEVIS FOR RUSSISK KLASEAMMUNISJONSANGREP.

(sitat slutt)

Pentagon?? Det er hovedkvarterbygningen til USAs forsvarsdepartement, i Arlington County, Virginia som neppe gir fordelaktige utsagn om Russland!!

Men likevel sprøyter hovedstrømsmediene ut tsunamier med påstander om at Russland har brukt og bruker slike våpen, og «Dagsnytt 18», som gir rom for kun én part helt uimotsagt å fremme løgnen, er intet unntak.

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Illustrasjonen er i all hovedsak lagd av meg/AI/Photoshop. Faksimilen til venstre er fra https://www.aftenposten.no/norge/i/l15bA/fra-nato-motstander-som-ung-til-nato-topp-i-dag

Forrige artikkelForeign Affairs: «Ikke la Ukraina bli med i NATO»
Neste artikkelVåpenindustri, tenketanker og betalte fortellinger om Ukraina