Matforbruket går rett i bånn i Europa

0

Den voldsomme prisveksten som forbrukerne opplever i hele Europa har fått folk til å stramme inn livreima og skjære ned på matforbruket.

Philip Pilkington skrev om dette i artikkelen Matprisene og opprøret i Frankrike:

Akkurat som i 1775 øker de franske matvareprisene, med en økning på 22 % siden 2021. Og det er før man tar Frankrikes fortsatt høye energipriser i betraktning.

(Våren 1775 ble kongeriket Frankrike oppslukt av en bølge av opptøyer, omtrent 300 totalt. Protestene avtok ikke før hæren var utplassert og hundrevis av opprørere arrestert. Disse hendelsene ble kjent som «Melkrigen» fordi opptøyene ble utløst av en kraftig økning i kornprisene, som deretter ble ført videre til franske forbrukere i form av høyere matvarepriser.)

Resultatet av disse økende kostnadene har vært en nedgang i fransk matforbruk på nesten 17 %, den største slike nasjonale nedgangen siden dataregistreringene startet på begynnelsen av 1980-tallet. Til nå har reduksjoner – det vil si nedgang fra topp til bunn – i matforbruk aldri oversteget 4 %. Og selv når de nådde dette nivået, vendte de raskt tilbake til normalen.

I dag ser vi imidlertid vedvarende og historisk enestående nedganger i landets matforbruk. Faktisk har det moderne Frankrike aldri opplevd denne typen fall i sine grunnleggende levestandarder.

Nå kan vi bringe tall som viser nøyaktig den samme tendensen i Tyskland:

Og i Italia:

Verdensbanken melder om økende matvareusikkerhet over hele verden.

Stikkord fra vår side: Først fikk vi den meningsløse og helt unødvendige lockdown-ordren over hele verden. Den drev over 100 millioner ut i fattigdom eller ekstrem fattigdom. Så fikk vi sanksjonen mot Russland som har drevet opp energiprisene og dermed prisene på kunstgjødsel over hele verden. Så eksploderte matvareprisene.

De som har rigget dette vet hva de gjør.

Forrige artikkelUkraina – Biden eskalerer igjen, nå klasebomber
Neste artikkelLekkede dokumenter avslører at Reuters bidro til å styrte egyptisk demokrati