Innrømmet New York Times nettopp at Covid-dødsfall ble overdrevet?

0

Forfatteren David Leonhardt kom med den oppsiktsvekkende innrømmelsen i en nylig artikkel.

Av Thomas Fazi.

En nylig artikkel fra New York Times inneholder en ganske overraskende informasjon. Når man diskuterer den betydelige nedgangen i offisielle Covid-dødsfall i USA, hevder forfatter David Leonhardt at det faktiske tallet nesten helt sikkert er enda lavere. «Det offisielle tallet er sannsynligvis en overdrivelse fordi det inkluderer noen mennesker som hadde viruset da de døde, selv om det ikke var den underliggende dødsårsaken,» skriver Leonhardt, og bemerker at selv CDCs egne data viser at nesten en tredjedel av de siste offisielle Covid-dødsfall har falt i denne kategorien.

Leonhardt legger dette veldig nonchalant til, som om det var den mest åpenbare tingen i verden. Faktisk var problemet verboten inntil for ikke så lenge siden: under hele pandemien ble påstander om at det offisielle antallet Covid-19-sykehusinnleggelser og dødsfall sannsynligvis ble oppblåst – på grunn av bruken av svært tvilsomme statistiske metoder – avvist som grunnløse konspirasjonsteorier. Det er godt å se enda et tabu falle, men det virkelige spørsmålet er hvorfor det tok så lang tid, med tanke på at det ble tydelig nesten fra dag én at regjeringer tok i bruk en veldig «liberal» tilnærming til å tilskrive dødsfall.

Som Deborah Birx, svarkoordinator for koronavirus i Det hvite hus under Donald Trump fra 2020 til 2021, erklærte: «hvis noen dør med Covid-19, regner vi det som et Covid-19-dødsfall.» Den samme tilnærmingen ble brukt i de fleste vestlige land. Dette var ganske overraskende, spesielt i lys av det faktum at det overveldende flertallet av «Covid-19 dødsfall» var pasienter med eksisterende sykdommer (hypertensjon, diabetes, hjertesykdommer og så videre) der det var umulig å fastslå noen direkte årsakssammenheng med Covid.

Dette var en helt ny tilnærming. Inntil da hadde standardmetoden vært å vurdere den sanne dødsårsaken som den underliggende sykdommen – hvis noen som lider av kreft i sluttstadiet får lungebetennelse og dør, er dødsårsaken fortsatt kreft. Faktisk, i mars 2020 rapporterte Walter Ricciardi, vitenskapelig rådgiver for den italienske helseministeren for koronaviruspandemien, at «ved re-evaluering av National Institute of Health, har bare 12 % av dødsattestene vist en direkte årsakssammenheng fra koronaviruset.» Likevel ble de alle regnet som Covid-19-dødsfall. Og det samme skjedde overalt.

Les: Italiensk ekspert: en merkelig lungebetennelse ble oppdaget i Lombardia i november 2019

Dette er det som ble kjent som dødsdebatten «av/med Covid». Enda verre, skjønt, ble det snart standard praksis i praktisk talt alle de vestlige landene å klassifisere hver avdød person som nylig (eller til og med ikke så nylig) hadde testet positivt for Covid som en «Covid-død», selv om dødsfallet åpenbart ikke var relatert til viruset. Faktisk, i flere land var det ikke bare dødsulykker med en positiv Covid-19-test som kom inn i rekkene, men også de der det var mistanke om Covid-19 – i henhold til retningslinjer fra Verdens helseorganisasjon.

Som Ngozi Ezike, Illinois Department of Public Health (IDPH) direktør, sa det i april 2020: «teknisk sett, selv om du døde av en klar alternativ årsak, men du hadde Covid på samme tid, er det fortsatt oppført som en Covid-dødsfall. Så, alle som er oppført som Covid-dødsfall betyr ikke at det var dødsårsaken, men de hadde Covid på dødstidspunktet.» Det skulle senere vise seg, i et amerikansk fylke, at «klare alternative dødsårsaker» kan omfatte hva som helst fra skader og forgiftning til motorsykkelulykker og skuddskader. 

Så totalt sett er det trygt å si at Covid-19-sykehusinnleggelser og dødsfall ble massivt overregistrert – som til og med New York Times nå innrømmer. Dette reiser en rekke svært urovekkende problemstillinger: var dette ganske enkelt et resultat av at myndighetene tok feil ved å runde opp tall, eller var det et bevisst forsøk på å blåse opp tallene for å skape panikk og frykt i befolkningen? Og enda viktigere, hvis mange av de overflødige dødsfallene ikke var forårsaket av Covid selv, er det bare én logisk konklusjon: at de var forårsaket av den politiske responsen på det.


Denne artikkelen ble først publisert av UnHerd:

Did the New York Times just admit Covid deaths were overcounted?


Les også: Den britiske «Nudge Unit» «brukte grovt uetiske taktikker for å skremme publikum til Covid-lydighet»

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBrukes psykiatrien for å kneble politisk opposisjon i Norge?
Neste artikkelStorbritannia med den største gjeldsregninga blant utviklede land
Thomas Fazi skriver om seg sjøl: Jeg er journalist/skribent/oversetter/sosialist. Jeg tilbringer mest tiden min i Roma, Italia. Blant annet er jeg medregissør for Standing Army (2010), en prisvinnende dokumentar-langfilm om amerikanske militærbaser med Gore Vidal og Noam Chomsky; og forfatteren av The Battle for Europe: How an Elite Hijacked a Continent – and How We Can Take It Back (Pluto Press, 2014) og Reclaiming the State: A Progressive Vision of Sovereignty for a Post-Neoliberal World (samforfattet med Bill Mitchell; Pluto Press, 2017).