Hån mot de vaksineskadde: Mange får nei til erstatning etter korona­vaksine

0
The dangers of coronavirus vaccination. Harmful side effects concept. Doctor holds a vial of vaccine with a toxicity warning sign.

To av tre som har søkt erstatning etter biverknader av koronavaksinen får avslag. Det viser halvårstala til Norsk pasientskadeerstatning. Dette skriver NRK.

Kanalen forteller historien til Lovern og Terje Gjellestad:

Eit par veker etter at Terje Gjellestad og kona fekk koronavaksinen i Bergen, fekk kona hans kraftige reaksjonar på halsen og hovna opp.

Etter nokre veker med fleire testar, viste det seg at ho hadde fått tuberkulose. Ein test som blei gjort fem år tidlegare, viste at ho hadde tuberkulose-bakteriar som ikkje var aktiverte.

Terje Gjellestad seier dei er sikre på at det var vaksinen som utløyste sjukdommen.

– Det er vi heilt sikre på. Dette skjedde cirka to veker etter at vaksinen var sett. Skal ein få aktivert ein passiv tuberkulose, må ein vere sjuk eller ha svekka immunforsvar. På denne tida gjekk ho på skulen, og var frisk og oppegåande fram til dette oppstod.

Fekk avslag på klage

Dei søkte om erstatning frå Norsk pasientskadeerstatning (NPE), men fekk avslag. Heller ikkje Pasientskadenemnda gav medhald.

Grunngjevinga dei skal ha fått for avslaget, skal ifølge Gjellestad vere at det ikkje finst forskingsresultat om dette som gjer at NPE og nemnda kan gå god for at vaksinen er årsaka.

– Eg synest det er urimeleg at dei ikkje kan sjå samanhengen mellom immunsvikten og vaksinen som har ført til at immunforsvaret går ned når dette skjer. Eg synest det er rart dei ikkje har sett at det kan vere ein samanheng, når det ikkje er andre årsaker som er meir sannsynlege.

To av tre får avslag

To av tre som har søkt om erstatning, har fått avslag, viser statistikk fra Norsk pasientskadeerstatning.

Stadig flere krever erstatning for pasientskader. Over 4000 mennesker har søkt om erstatning.

4016 krav er kommet inn til Norsk pasientskadeerstatning. NPE er det statlige kontoret som tar imot krav om erstatning.

De fleste kravene kommer fra pasienter som har fått skader i muskler eller skjelett, tenner, bivirkninger etter vaksine, kreft og innen psykiatri.

Den vanligste bivirkningen er menstruasjonsforstyrrelser.

– Blødningsforstyrrelser utgjør 47 prosent av søknadene, sier Cordt-Hansen.

I Norge er det Statens legemiddelverk som holder oversikt over innmeldte bivirkninger. På tampen av fjoråret, etter at over 12 millioner doser var satt, hadde de behandlet nesten 15.000 bivirkningsmeldinger om menstruasjonsforstyrrelser.

– Jeg blødde i ett år, sier Ida Austgulen

Theodor trodde han skulle dø av koronavaksinen – fikk 2.000 kr i erstatning

Dette gjelder altså skader etter en «vaksine» som angivelig er «trygg og effektiv», bortsett fra at den ikke er en vaksine, men en genterapi og at den ikke hindrer deg i å bli sjuk, i å smitte andre eller i å bli smittet på nytt.

Politikere og byråkrater har spilt høy poker med folks liv og helse, men noe ansvar vil de ikke ta.

Overdødeligheten i Norge kom med vaksinene

Jan Terje Voilaas skriver:

Som SSB bekrefter med sine egne tall, var overdødeligheten i 2022 på 10,53%.

Men er det noen myndigheter eller politikere som vil undersøke årsaken til en økning i dødeligheten som historisk er uten sidestykke så lenge vi har data?

Du har allerede gjettet svaret.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDet mislykte kuppet i Russland gjennom amerikanske briller
Neste artikkelMax Blumenthal om Ukraina i FNs Sikkerhetsråd