Haaland-saka: Full seier!

0
Advokat Barbro Paulsen og Trond Helge Haaland etter full seier i Kontrollkommisjonen.

Trond Harald Haaland som har vært tvangsinnlagt på psykiatrisk enhet på SUS i Stavanger i ni dager på grunn av saker han har postet på Facebook kunne gå ut i det fri etter møte i kontrollkommisjonen fredag 28. juli 2023.

Av Kjetil Tveit.

En fastlege og to lekdommere fungerer som jury i en slik sak. «Dommen» mot vedtaket og den ansvarlige overlegen, som også var til stede, var enstemmig.

Tvangsvedtaket ble umiddelbart opphørt og Trond Harald Haaland kunne spasere ut som en fri mann sammen med advokat Barbro Paulsen (bildet), hans mor og noen venner som var tilstede for å støtte.

Overlegen brukte i svært stor grad de såkalte konspiratoriske Facebookinnleggene som argument for at han var manisk, psykotisk paranoid og ikke realitetsorientert gitt innleggenes frekvens og innhold.

Som oppfølging på dette parerte advokaten ved å spørre overlegen om hun hadde lest innleggene. Hun vedkjente at hun ikke hadde lest dem fordi hun ikke har Facebook.

Hovedpersonen selv, Trond Harald Haaland, uttalte etter møtet at det hele har vært en parodi.

Det var rørende å se gleden hos både Trond Harald og hans mor i dag.

Det etterlater seg liten tvil om at dette er en psykiatrisk tvangsinnleggelse som er gjort på grunnlag av politiske ytringer på Facebook med ellers helt fraværende grunnlag.

Det har foreløpig mislykkes advokaten å få utlevert identiteten til de som ble beskrevet som «bekjente» som hadde sendt inn bekymringen.

Dette kan bety at hvem som helst i Norge kan sende inn en bekymring på noen de er politisk eller faglig uenig med, kalle det konspiratorisk, få sendt lege med to politi på døren og sørge for at vedkommende låses inne på psykiatrisk klinikk uten at den psykiatriske ekspertisen tar seg tid til å lese innleggene det dreier seg om.

Det er mye å ta tak i her, men dette er først og fremst en seiersdag for individet, mennesket og rettsstaten Norge.

Takk for vennskapet, gode Trond Harald, takk advokat Barbro Paulsen for den fantastiske jobben du har gjort også her. Takk til Bente Sjo som har assistert advokaten, og vært med i møtet som venn og støtte.

Også en takk til alle andre som har stilt opp og gitt denne saken nødvendig oppmerksomhet og besøkt Trond Harald hver eneste dag.


Haaland-saka er dekket av steigan.no i disse artiklene:

Tvangsinnlagt på grunn av Facebook-innlegg?

Brukes psykiatrien for å kneble politisk opposisjon i Norge?

Pågående politisk psykiatri i Stavanger!

Forrige artikkelSvensk kommentar: – Den virkelige skandalen handler ikke om et par solbriller
Neste artikkelFor mye av det «gode»