FBI samarbeidet med ukrainsk etterretning for å strupe amerikanere i sosiale medier

0

I en nylig rapport utgitt av Committee on the Judiciary and the Select Subcommittee on the Weaponization of the Federal Government har det blitt avslørt at Federal Bureau of Investigation (FBI) samarbeidet med et kompromittert ukrainsk etterretningsbyrå for å sensurere amerikanske ytringer på sosiale medieplattformer. Rapporten gir grunn til bekymring for FBIs rolle i potensielt brudd på rettighetene i First Amendment til amerikanske borgere og undergraving av nasjonal sikkerhet .

Dette skriver Trending Politics.

Rapporten beskriver omhyggelig hvordan FBI, på vegne av en kompromittert ukrainsk etterretningsenhet, Security Service of Ukraine (SBU) (Ukrainas KGB, o.a.), ba om og instruerte store sosiale medieplattformer, inkludert Facebook, Instagram, Google og YouTube, til å sensurere amerikanere som benytter seg av sin grunnlovsbeskyttede rett til ytringer på nettet. FBIs handlinger var en del av en etterforskning av den føderale regjeringens rolle i å sensurere lovlige ytringer på sosiale medieplattformer.

SBU kontaktet FBI for å få hjelp til å identifisere og motarbeide det de kalte «mistenkte russiske påvirkningsoperasjoner på sosiale medier». FBI videresendte deretter disse forespørslene til de relevante sosiale medieplattformene, og ble dermed en mellommann i prosessen.

Rapporten avslørte også at FBI og SBU gjentatte ganger ba om fjerning eller suspensjon også av kontoer som tilhører amerikanske journalister.

Rapporten konkluderer med å framheve behovet for ytterligere tilsyn og lovgivningsreformer for å beskytte amerikanernes ytringsfrihet. Komiteen og den utvalgte underkomitéen vil fortsette å undersøke FBIs relevante samhandling med SBU og sosiale medieplattformer for å bedre ivareta amerikanernes sivile friheter.

FBIs handlinger, som er beskrevet i rapporten, har reist alvorlige spørsmål om i hvilken grad etterretningsbyråer kan og bør gripe inn i ytringsfriheten til borgerne, både hjemme og i utlandet. Committee on the Judiciary and the Select Subcommittee on the Weaponization of the Federal Government har lovet å fortsette etterforskningen av denne saken. Deres mål er å sikre at slike hendelser ikke skjer i framtidan og å styrke det lovmessige rammeverket som beskytter amerikanske borgeres sivile friheter.


Kommentar:

At vestlig etterretning samarbeider tett med det beryktede SBU for å overvåke og angi engne lands borgere er nokså åpenbart, noe denne rapporten viser. Vi må anta at det samme gjelder andre NATO-land, inkludert Norge.

Dette blir spesielt graverende når vi vet at SBU samtidig fører opp kritikere av Ukraina på drapslister.

«Uavhengig» ukrainsk drapsliste er drevet av Kiev, støttet av Washington

De ukrainske drapslistene beskyttes av NATO og CIA

Forrige artikkelFrykt og beven på Airforce One
Neste artikkelHvem står bak planene om å gjøre Norge til ressurskoloni?