Biden nominerer Elliott Abrams til offentlig diplomatikommisjon

0

Abrams ledet Trump-administrasjonens mislykkede forsøk på regimeendring i Venezuela og dekket over grusomheter i Latin-Amerika på 1980-tallet.

Av Dave DeCamp,

Anti-War, 3. juli 2023.

President Biden kunngjorde mandag at han vil nominere Elliott Abrams til den tverrpolitiske United States Advisory Commission on Public Diplomacy, melder CNN.

Abrams er en neokonservativ hauk som ledet Trump-administrasjonens mislykkede forsøk på regimeendring i Venezuela, som innebar knusende økonomiske sanksjoner som fortsatt er i kraft i dag, i tillegg til at Biden ga Chevron en begrenset lisens til å pumpe olje i landet.

Mot slutten av Trumps presidentskap ble Abrams også utnevnt til USAs øverste Iran-utsending, der han hadde tilsyn med en sanksjonspolitikk utformet for å forhindre president Biden fra å gå inn i atomavtalen med Iran igjen.

Abrams er beryktet for sin rolle i tildekkingen av grusomheter begått av USA-støttede styrker i Latin-Amerika under Reagan-administrasjonen på 1980-tallet, spesielt El Mozote-massakren i El Salvador.

Over 800 sivile ble drept av USA-trente styrker i El Mozote, og på den tiden roste Abrams dødsskvadronen og bestred dødstallene. I 1991 erklærte Abrams seg skyldig i å ha løyet til Kongressen om Iran-Contras-affæren, men ble benådet av president George H.W. Bush.

Abrams tjenestegjorde også i George W. Bush-administrasjonen som assisterende nasjonal sikkerhetsrådgiver fra 2005 til 2009. Han jobber for tiden for Council on Foreign Relations som senior fellow for Midtøsten-studier.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Biden Nominates Elliott Abrams to Public Diplomacy Commission

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelLancet-studie: 74% av dødsfallene skyldes vaksinene – fjernet i løpet av 24 timer
Neste artikkelFransk politi får rett til å spionere på nettet
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.