«Farmasiindustrien har vært, er og kommer til å være en megagrisk næring»

0
Illustrasjon: Terje Sørensen

… hadde jeg som overskrift på et Facebook-innlegg 10.2.2023,

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

se https://www.terje-sorensen.no/terjep%c3%a5facebook.slideshow.pdf, side 515.

Jeg fortsetter der jeg slapp:

I den nevnte artikkelen opplyste jeg at en tube «PROLIP» som inneholdt tre (3) gram salve mot bl.a. munnsår, kostet NOK 135, hvilket ga en kilopris på NOK 45.000. Noen medier fanget opp saken og fortalte at det tilsvarte mer enn safran, verdens dyreste krydder!

Min overskriftspådom om at farmaindustrien kommer til å være en megagrisk næring, har slått til.

I går kjøpte jeg en tube med kun to (2) grams innhold, kalt «ANTI» (også kalt «ANTIX») med samme virkningsfelt som «PROLIP». Den kostet SEK 135 (SEK er p.t. lik NOK) – kalkulatorberegnet til NOK 99.500 per kilo!!

Jeg forstå at min private irritasjon over munnsårkremprisen selvsagt for de fleste er helt uinteressant. Men ser man problemet i en større sammenheng og trekker inn en drøfting om det jeg i lang tid har kalt ‘covid-19-pandemihysteriebløffen’, har det stadig tydeligere og mer overbevisende vist seg – noe sågar de systemtro og papegøyegjentagende hovedstrømsmediene innrømmer, at farmaindustrien rett og slett har svindlet verden både hva virkning av og pris på medisiner angår – blir det hele en langt større, langt mer relatert og langt alvorligere sak!

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Forrige artikkelTyskland: Større militærutgifter skal betales med sosiale nedskjæringer
Neste artikkelBrev fra en seiler