Seymour Hersh: Et flertall av jordas befolkning støtter nå Russland

0

USA har mistet mye troverdighet internasjonalt på grunn av Ukraina-konflikten, sier journalisten som har vunnet Pulitzer Prize.

Seymour Hersh.
Seymour Hersh.

Et flertall av befolkningen rundt om i verden er på Russlands side når det gjelder konflikten med Ukraina. USAs innflytelse på den internasjonale arenaen synker stadig, har veteran-journalisten Seymour Hersh sagt.

«De fleste landene, særlig i Afrika og landene i det i sentrale og sørøstlige Asia har nå skiftet fra å være pro-Amerika til å bli pro-Russland. 

Det er virkelig ganske dramatisk», sier Hersh i et intervju med George Galloway. Det ble publisert på YouTube på søndag.

«Mer enn halvparten av verdens befolkning støtter Russland i denne krigen, ikke USA. Det er helt motsatt nå»,. sier Hersh.

Washington har «mistet så mye troverdighet rundt om i verden», midt i Ukraina-konflikten, sier Hersh. Han dukket opp i rampelyset i februar da han publiserte en bombe av en rapport, der han beskylder USA for å ha sabotert Nord Stream-rørledningen.

Washington avviser denne rapporten som «fullstendig feil og komplett fiksjon».

Ifølge Hersh er et eksempel på den sviktende USA-innflytelsen tilnærmingen mellom de tidligere erkerivalene Saudi-Arabia og Iran. Det begynte i mars.

«Det skjer på grunn av …Ukraina og at de misliker krigen».

Dette var et «slag i fjeset» på folkene i Biden-administrasjonen, som «hater» Iran, sier Hersh. Som et resultat av denne nye forbindelsen mellom Teheran og Riyadh «ser det ut som vi kan få en løsning i Jemen, som vi – i Amerika – aldri hadde fått til. Vi er skjøvet ut over sidelinjen»,

Spørreundersøkelser viser at støtten til Washingtons innblanding i Ukraina daler i USA.  Folk i USA blir stadig mer bekymret over de økonomiske kostnadene, sier Hersh.

«Amerika har brukt så mye som 140 milliarder dollar på denne krigen. Samtidig har administrasjonen fjernet gratis helsehjelp til 15 millioner amerikanere. Jeg mener det som foregår i Amerika nå er helt opprørende», legger han til.

Hersh tror at Ukrainas lenge varslede motoffensiv  er «dømt il å mislykkes». Kievs militære enheter har fått forskjellig opptrening,  våpen og kommandoer. Det ser ut som om de ikke er i stand til å samarbeide effektivt.

USAs president Joe Biden tror visstnok at konflikten i Ukraina «er en billett til å bli gjenvalgt». 

«Det ser ut som om vi står  overfor noen store politiske problemer i Amerika», spår Hersh.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no

Se også:

INTERVIEW: Norway is US’ great ally in dirty tricks

Forrige artikkelRedaktør i «vaksinevennlig publikasjon» opplevde alvorlig bivirkning etter sin andre Pfizer-injeksjon
Neste artikkelDe pengene som brukes på Ukrainakrigen kunne løftet alle ut av fattigdom i Norge