Nå legges ansvaret for Nord Stream-sabotasjen på Ukrainas øverstkommanderende

0
Den nye taktikken er å legge skylda på Ukrainas øverstkommanderende, siden han ligger i koma likevel.

Etter at den verdensberømte gravejournalisten Seymour Hersh avslørte Biden-administrasjonens rolle i sprengninga av Nord Stream-rørledningene (med Norge som villig redskap) har hovedstrømsmediene kommet med den ene alternative historien etter den andre.

Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene

En god stund forsøkte mediene seg med: «Russland gjord det». En historie behøver ikke bli trodd, bare den får folk til å glemme den opprinnelige historien.

Åpenbart styrt fra amerikansk etterretning kom det så en historie om seilbåten Andromeda og ei gruppe som skulle ha gjennomført denne aksjonen nærmest som amatørdykkere. Beleilig nok hadde sabotørene lagt igjen passene sine, slik det har vært tradisjonen siden 11. september. Hersh punkterte den historien:

Spøkelsesskipet og Nord Stream

Nå er det kommet en ny variant, og det er magasinet Politico, som står nært Biden-administrasjonen, som kommer med den:

Commander-in-Chief of the Ukrainian Armed Forces Zaluzhny allegedly directed explosions on “Nord Streams”

I denne varianten framstår CIA i en rolle som moderat varsler:

CIA advarte Ukraina om ikke å ødelegge Nord Stream måneder før et angrep på gassrørledningene, etter å ha mottatt et tips fra nederlandsk militær etterretning, ifølge medieoppslag.

Den nederlandske militære etterretningsbyrået, MIVD, mottok informasjon om et «forestående angrep» på Nord Stream fra en navngitt kilde i Ukraina i juni, tre måneder før en serie undervannseksplosjoner traff rørene i september i fjor, viser en felles etterforskning av nederlandske og tyske nyhetskanaler publisert tirsdag.

Ifølge planen mottatt av MIVD, var den øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrker, general Valery Zaluzhny, ansvarlig for operasjonen mot Nord Stream, som involverte et lite team med dykkere som reiste med en seilbåt i midten av juni 2022.

De nederlandske etterretningstjenestene informerte deretter USA, som tok kontakt med Ukraina via CIA for å advare dem, heter det i rapportene.

Den nederlandske regjeringen og MIVD nektet å kommentere til NOS, Die Zeit og ARD om deres felles rapportering.

Kanskje det passer å kaste Zaluzhny under bussen nå siden han angivelig lider av store hodeskader etter å ha vært midt i et russisk bombeangrep.

Det meldes at Kina er lite imponert over hvordan USA har behandlet denne saka:

USAs treghet med å undersøke eksplosjonene på «Nord Stream»-rørledningene har skapt bekymring i Kina», sa den offisielle talspersonen for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin, tirsdag 13. juni.

– Det har gått over åtte måneder siden eksplosjonene på «Nord Stream», men etterforskningen går veldig sakte. Det er spesielt overraskende at USA, som alltid har vært flink til å bruke hete temaer og strever etter å spille en ledende rolle, forblir taus om denne hendelsen, sa han på en orientering.

USAs passivitet i denne saken, sier diplomaten, skaper alvorlig forvirring. «Hva er årsaken til USAs taushet? Hvilke utrolige hemmeligheter har hendelsen med ‘Nord Stream’ for USA? Jeg mener at USA bør gi en forklaring til det internasjonale samfunnet angående disse spørsmålene,» konkluderte Wang Wenbin.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen trassige veksten til ytre høyre i Tyskland
Neste artikkelFreia har ingen eierinteresser i Russland, men det har Oljefondet