Argentinas hovedproblem er gjeld til IMF

0
Fra Twitter-kontoen til Cristina Fernandez-Kirchner  @CFK

Argentinas hovedproblem er gjeld til IMF sier visepresident Fernandez-Kirchner.

Fra TeleSUR.

På torsdag gjentok visepresident Cristina Fernandez-Kirchner at Argentinas hovedproblem er gjelden på US $ 45 milliarder som tidligere president Mauricio Macri (2015 til 2019) har inngått med det internasjonale pengefondet (IMF).

«Vi må samvittighetsfullt fremme en dialog mellom alle politiske krefter for å ta opp spørsmålet om gjeld med IMF, fordi det er Argentinas hovedproblem, og vi forårsaket det ikke,» sa hun.

«Vi trenger desperat å få slutt på den bi-monetære økonomien,» sa Fernandez-Kirchner, med henvisning til den uformelle dollariseringen som genererer valutaspekulasjon og innenlandsk inflasjon.

«Vi trenger en nasjonal og patriotisk holdning mot de som krever at vi implementerer tilpasningsprogrammer,» la hun til, og understreket behovet for å reforhandle med IMF.

«Vi må løse problemet med mangelen på dollar i Argentina. Vi trenger dollar, ikke bare for å betale ned privat gjeld og multilateral gjeld, men også for å opprettholde industrien og skape merverdi», sier Fernandez-Kirchner.

Den venstreorienterte lederen forklarte også at råvareeksport ikke ville være nok til å bøte på mangelen på dollar som middelklassen klager over. Den argentinske middelklassen er den sosiale gruppa som mest etterspør utenlandsk valuta.

På fredag gjennomførte tusenvis av arbeidere demonstrasjoner i Buenos Aires og andre byer med krav om en nødlønnsøkning og for å avvise IMFs innblanding i landets økonomiske politikk.

Oversatt av Bertil Carlman.

Case against Cristina Fernández de Kirchner over misuse of presidential planes quashed

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelHunter Bidens laptop: ukrainsk selskap åpnet en bankkonto for å betale bestikkelser
Neste artikkelTysklands nasjonale sikkerhetsstrategi viser at den tyske militarismen våkner