Spanias statsminister vil be Biden lytte til Kina og Brasil om Ukraina

0

Kina og Brasil presser på for våpenhvile.

Av Dave DeCamp

Anti-War, 11. mai, 2023

Spanias statsminister Pedro Sanchez skal møte president Biden i Washington fredag og planlegger å oppfordre den amerikanske lederen til å lytte til Kina, Brasil og andre ikke-NATO land om Ukraina, melder Reuters torsdag, som siterer en spansk diplomatisk kilde.

Ifølge Reuters er Spania på linje med USA om krigen i Ukraina, men Sanchez vil stille seg som mellommann på grunn av sitt hjertelige forhold til Beijing og Brasilia. Kilden sier hans budskap vil være at USA bør legge større vekt på meningen til ikke-Nato land, som har blitt påvirket av krigen i Ukraina.

Både Kina og Brasil har bedt om våpenhvile i Ukraina, mens USA tidligere har avvist en pause i kampene. USA anklaget også Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva for å «etterplapre russisk og kinesisk propaganda», for å si at USA oppmuntret til krigen i Ukraina ved å pøse våpen inn i landet.

USA avviste først Kinas påtrykk for våpenhvile på det sterkeste, og utenriksminister Antony Blinken sa at verden «ikke må la seg lure» av Kinas fredsplan. Men sannsynligvis på grunn av PR-årsaker har USA kjølnet retorikken og sagt at de ønsket velkommen en nylig telefonsamtale mellom Kinas president Xi Jinping og Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

Under samtalen sa Xi at Kina vil fortsette å presse på for en våpenhvile. Beijing kunngjorde at de ville sende en spesialutsending til Ukraina for å engasjere seg med alle relevante land for å fremme forhandlinger mellom de stridende partene.


Denne artikkelen ble først publisert på Anti-War:

Spanish PM Will Ask Biden to Listen to China and Brazil on Ukraine

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelPengetrykking, nullrente og dyrtid
Neste artikkelZelensky truer Ungarn
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.