«Taiwan vil ikke la USA ødelegge våre fabrikker» sier øyas forsvarsminister

0
Taiwans forsvarsminister

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Robert C. O’Brien, har antydet en skummel amerikansk beredskapsplan i tilfelle en kinesisk invasjon av Taiwan. I stedet for å se Taiwans halvlederfabrikker falle i hendene på Kinas kommunistiske parti, vil USA og dets allierte ganske enkelt «gjøre en Nord Stream».

«USA og dets allierte kommer aldri til å la disse fabrikkene falle i kinesiske hender,» sa O’Brien til Semafor, et nyhetsbyrå som har blitt finansiert av den fengslede demokratiske finansmannen Sam Bankman-Fried og hans bror. O’Brien fortsatte med å sammenligne ødeleggelsen av Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) med Winston Churchills bombing av en fransk marineflåte etter landets kapitulasjon til Nazi-Tyskland.

Taiwans forsvarsminister tar skarpt avstand fra denne tanken

«Hvis de vil bombe dette eller hint, vil ikke våre væpnede styrker tolerere denne typen situasjoner,» sa Taiwans nasjonalforsvarsminister Chiu Kuo-cheng. Han sa mandag (8. mai) at de væpnede styrkene ikke vil tolerere ødeleggelsen av noe taiwansk anlegg, som svar på et forslag fra den amerikanske kongressmedlem Seth Moulton om at USA bør advare Kina om at de ville «sprenge» Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) hvis de angrep Taiwan.

På en konferanse arrangert av den California-baserte tenketanken Milken Institute i mai, ble Moulton spurt om hvilken avskrekkingseffekt amerikansk politikk for datachips kunne ha på Kina og han svarte at «USA bør gjøre det veldig klart for kineserne at hvis du invaderer Taiwan, kommer vi til å sprenge TSMC.» USAs forsvarspolitiske rådgiver og tidligere embetsmann Michele Flournoy gikk raskt imot bemerkningen hans og sa at hvis TSMC ble ødelagt, ville det ha en «to billioner dollar innvirkning på den globale økonomien i løpet av det første året» og «man ville stanse produksjonen rundt om i verden.»

Avisa Taiwan Times skriver om dette.

Før en sesjon med parlamentet på mandag, ble Chiu bedt av media om å kommentere Moultons uttalelse. Chiu sa at alle som ønsker å bombe et hvilket som helst anlegg i Taiwan, uavhengig av om det er ment for defensive formål, har overskredet ei grense når det gjelder forsvarsnormer, rapporterte Liberty Times.

Forsvarsministeren sa at de væpnede styrkene er ansvarlige for å forsvare Taiwan og dets folk, materialer og strategiske ressurser. Derfor, «hvis de ønsker å bombe dette eller hint», vil ikke de væpnede styrkene tolerere denne typen situasjoner, sa Chiu.

Et tapende og desperat imperium klarer ikke å unngå å ødelegge

Som kjent har USA drevet Ukraina ut i en krig for å ødelegge Russland. Til nå har denne krigen først og fremst ødelagt Ukraina. Etter alle solemerker var det USA som (antakelig i samarbeid med Norge) ødela Nord Stream og dermed skadet energiimporten og økonomien til Tyskland og andre EU-land.

USA er et imperium på sotteseng. Landet er gjeldssatt til langt over pipa og har tapt som industri- og handelsnasjon. Det de har igjen til å dominere verden er verdens største militærbudsjett. Og da er deres tilbud til verdens land: vi kan ødelegge økonomien deres.

På den andre sida bygge Kina infrastruktur, rørledninger, veier og jernbaner. Er det noen overraskelse at Det globale sør forlater USAs leir og søker samarbeid med Kina og Russland?

Arbeiderpartiet på Taiwan: Stopp USAs innblanding på Taiwan

Samtidig har sanksjonene mot Kinas import av databrikker bare så vidt påvirket industrien i Kina. Sanksjonene har tvunget kineserne til å utvikle egne alternativer, noe de antakelig ville ha gjort uansett. Men nå skjer det fortere på grunn av sanksjonene. Det er MicrosoftNews som skriver dette.

«AI-selskapene vi snakker med later til å se på handikappet som relativt lite og håndterbart,» sa Charlie Chai, en Shanghai-basert analytiker hos 86Research.

Samtidig gjør Kina store framskritt med utviklinga av nye og avansert chip-typer. Mass production of photonic chips in China is imminent.

Som en kinesisk tenker en gang sa: USA er som en kjempe som løfter en stor stein bare for å slippe den på sine egne føtter!

Forrige artikkelPakistan ønsker å betale for russisk olje i kinesiske yuan
Neste artikkelUSA-«analytiker»: «500 millioner kinesere vil dø av sult i løpet av 6 måneder»