Krigsvåpen: retusjering av historien

0
Hyllest til Stepan Bandera i Kiev i 2020

Vi husker alle godt hvordan sovjeterne fikk historiske personligheter til å forsvinne, og gikk så langt som å slette dem fra offisielle fotografier. Vi trodde dette bare skjedde under diktaturer og i tider med uro. Men i stedet, til vår store skam, er dette hva den ukrainske regjeringen og vestlige regjeringer generelt gjør akkurat nå.

Av Manlio Dinucci.

Kriger blusser opp fra Sudan til Ukraina. Som et resultat vokser globale militærutgifter. Europa brukte 13 % mer på våpen og militære operasjoner i 2022 enn i 2021, og registrerte den kraftigste økningen på 30 år. Italias årlige militærutgifter har steget til over 30 milliarder euro, eller et gjennomsnitt på over 80 millioner euro om dagen.

Samtidig fortsetter de sanne årsakene til kriger å være skjult og mystifisert. President Biden erklærer at «den tragiske volden i Sudan er utenkelig og må stoppe». Det sletter dermed det faktum at han, da han var visepresident for Obama-administrasjonen, var en av hovedarkitektene bak den amerikanske strategien som førte til krigen i Sudan for å dele landet i to deler. Dermed ble den kunstige staten Sør-Sudan født i 2011 (også ved massiv støtte fra Norge, o.a.), i besittelse av 75% av sudanesiske oljereserver. Dette har resultert i en ytterligere utvidelse av interne konflikter og ekstern innblanding over kontrollen over den sudanesiske regionen, noe som er viktig både fordi den er rik på olje, naturgass, gull og andre råvarer, og fordi den har en sentral geostrategisk posisjon på det afrikanske kontinentet.

I 1933 brente nazistene bøkene til jødiske eller dekadente forfattere. I dag brenner vestlige de historiske sporene etter samarbeidet mellom fundamentalistiske ukrainske nasjonalister og nazistene.

I Ukraina fortsetter USA, NATO og EU å gi næring til krigen mot Russland, og forsyner Kiev-regimet med økende mengder våpen og militær bistand av alle slag. Samtidig får de Kiev-regimet til å slette alt russisk fra Ukraina og dets historie. Etter at Kiev vedtok å brenne 100 millioner russiske bøker basert på litterære klassikere – en praksis som er analog med Hitlers nazisme – signerte Zelensky en lov som forbyr russiske stedsnavn og andre symboler på den grunnleggende russiske komponenten i ukrainsk historie. Bruken av dem anses ved lov som en «kriminell handling» og medfører alvorlige straffer. Zelensky signerte også en lov som, for å få ukrainsk statsborgerskap, er det nødvendig med en eksamen ikke bare på språket, men også på «Ukrainas historie».

Dette er omskrevet av «historikere» som opphøyer personer som Stepan Bandera, samarbeidspartner for Hitlers nazisme. I samme ramme slo den ukrainske høyesterett fast i 2022 at symbolene til Galicia SS-divisjonen – som består av ukrainske nazister som begikk grufulle forbrytelser – ikke er nazistiske og derfor kan brukes som politiske symboler også i demonstrasjoner.

Den italienske regjeringa forplikter seg til å «gjenoppbygge» dette Ukraina ved å investere milliarder av euro stjålet fra italienske borgere.


Originalens tittel: Arma Di Guerra: La Cancellazione Della Storia


“70% italiani contro invio armi Ucraina”

Forrige artikkelSpionasje og datasikkerhet
Neste artikkelPå bare to måneder har fire banker i USA kollapset
Manlio Dinucci er en italiensk geograf og forfatter. Han har skrevet blant annet: Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Diario di viaggio, Zanichelli 2017 ; L’arte della guerra / Annali della strategia Usa/Nato 1990-2016, Zambon 2016; Guerra nucleare. Il giorno prima. Da Hiroshima a oggi: chi e come ci porta alla catastrofe, Zambon 2017; Diario di guerra. Escalation verso la catastrofe (2016 – 2018), Asterios Editores 2018. Dinucci er fast kommentator i avisa Il Manifesto.