USA starter atomkrigsspill

0
KC-135 Stratotanker Fra Global Thunder 2021 U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Hiram Martinez

Av Kyle Anzalone, 12. april 2023

Kyle Anzalone.

Pentagon vil begynne å simulere en atomkrig, ifølge en pressemelding fra forsvarsdepartementet. Krigsspillene kommer samtidig som Bulletin of the Atomic Scientists advarer om at en sivilisasjonsavsluttende krig er nærmere enn noen gang i historien.

Militærøvelsene, kalt Global Thunder 23, vil bli gjennomført av Strategic Command (STRATCOM). Amerikanske soldater og bombefly vil få selskap av allierte i krigsspillene. STRATCOMs pressemelding sa at årets øvelser «vil inkludere en økning i bombeflyflyvninger gjennom hele øvelsen».

Global Thunder er et årlig krigsspill. Øvelsene gjennomføres vanligvis på slutten av året. I fjor utsatte Pentagon Global Thunder til tidlig i 2023. Dette gjør årets versjon av Global Thunder til den første siden Russland invaderte Ukraina. Under Global Thunder 22, holdt i november 2021, fløy amerikanske strategiske bombefly innen 12.4 miles fra den russiske grensen og simulerte et atomangrep.

STRATCOM fastholder at krigsspillene «ikke er svar på handlinger fra noen nasjon eller andre aktører», snarere er de ment «å styrke atomberedskapen og sikre en trygg, sikker og pålitelig strategisk avskrekkingsstyrke».

En amerikansk militæroffiser sa imidlertid i 2019 at treningsoppdrag i Europa kunne brukes til å slippe bomber. «Det er ikke lenger bare for å bli partner med våre NATO-allierte, eller for å gå over og ha en synlig tilstedeværelse av amerikansk luftmakt», sier oberst Michael Miller, sjef for 2nd Bomb Wing. «Det er en del av det, men vi er også der for å slippe våpen hvis vi blir bedt om det».

Bulletin of the Atomic Scientists har advart om at stedfortrederkrigen mellom Washington og Moskva presser verden mot en atomvåpenkonflikt. «Vi lever i en tid med enestående fare, og klokkeslettet til dommedagsklokken gjenspeiler den virkeligheten. 90 sekunder til midnatt er det nærmeste klokken noen gang har blitt stilt før midnatt, og det er en beslutning våre eksperter ikke tar lett på», sa BAS-president og administrerende direktør Rachel Bronson i januar. «Den amerikanske regjeringen, dens NATO-allierte og Ukraina har et mangfold av kanaler for dialog; Vi oppfordrer ledere til å utforske dem alle til sitt fulle, for å skru klokken tilbake.»


Denne artikkelen ble publisert av The Libertarian Institute:

US Kicks Off Nuclear War Games

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Kyle Anzalone.

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelDe massive endringene av den økonomiske balansen i verden
Neste artikkelLekket dokument: USA forventer ikke fredssamtaler mellom Russland og Ukraina i 2023
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.