Senator Rand Paul blokkerte lovforslag om å forby TikTok

0
Skjermdump fra video

Hawley håpet å få vedtatt lovforslaget enstemmig.

Dave DeCamp.

Av Dave DeCamp, 29. mars 2023

Oppdatering: Senator Paul blokkerte lovforslaget tirsdag kveld (se hans tale her)

Senator Rand Paul (R-KY) planlegger å blokkere et lovforslag foreslått av senator Josh Hawley (R-MO) som vil forby den populære videodelingsappen TikTok, rapporterte The Hill onsdag.

Hawleys lovforslag, No TikTok on United States Devices Act, ville forby appen å bli lastet ned i USA og forby kommersiell aktivitet med TikToks morselskap det Kina-baserte ByteDance.

Lovgivningen er mye snevrere enn RESTRICT-loven som ble introdusert i Senatet og har mottatt støtte fra 21 representanter fra begge partier. RESTRCT-loven ville gi handelsministeren vidtrekkende fullmakter til å slå ned på enhver transaksjon mellom amerikanske personer og såkalte «utenlandske motstandere» knyttet til informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Hawley håpet å vedta sin lovgivning med enstemmig samtykke, men Paul har brutt med resten av republikanerne og gikk imot å forby TikTok, og sa at det ville etterligne Kinas internettsensur. «Hvis du ikke liker TikTok eller Facebook eller YouTube, ikke bruk dem. Men ikke tro at noen tolkning av grunnloven gir deg rett til å forby dem,» skrev Paul i en kronikk i Courier Journal.

Påstanden er at siden TikTok er kinesisk-eid, er den forpliktet til å dele brukerdata med den kinesiske regjeringen. TikTok-sjef Shou Zi Chew benektet påstandene da han ble grillet av Kongressen i forrige uke og sa at brukerdata er «amerikanske data lagret på amerikansk jord av et amerikansk selskap overvåket av amerikansk personell».

Paul adresserte datapåstandene og sa: «Til de som er bekymret for at den kinesiske regjeringen på en eller annen måte nå kan ha tilgang til millioner av amerikanske tenåringers informasjon, må du innse at alle sosiale medier suger opp personopplysninger som folk frivillig gir.»

Paul påpekte også at TikTok samarbeider med Committee on Foreign Investment i USA for å «sørge for at alle data om amerikanere er beskyttet mot enhver kinesisk statssnoking.» Han sa også at TikTok har gått med på å «huse alle dataene på Oracles Cloud med tilgang for amerikanske myndigheters tilsyn.»

Kentucky-senatoren lovet å opprettholde Bill of Rights og sa at ethvert forsøk på et kongressforbud sannsynligvis ville bli omgjort av Høyesterett. «Jeg håper fornuftigere sinn vil reflektere over hva som er farligst: videoer av tenåringer som danser, eller presedensen for at den amerikanske staten forbyr ytringer. For meg er det et enkelt svar, jeg vil forsvare Bill of Rights mot alle slike forsøk, til og med, om det er nødvendig, fra medlemmer av mitt eget parti,» konkluderte han.


Denne artikkelen ble publisert av Anti-War:

Sen. Rand Paul to Block Sen. Josh Hawley’s Bill to Ban TikTok

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelASEAN-landene vurderer å droppe dollar, euro og yen
Neste artikkel– Skal de som drepte Lumumba, Gadaffi og så mange andre afrikanere lære oss om demokrati?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.