Enda en grense passert: Yuan brukes nå mer enn dollar i Kinas utenrikshandel

0

Yuanen ble den mest brukte valutaen for grenseoverskridende transaksjoner i Kina i mars, og passerte dollaren for første gang, viste offisielle data, som gjenspeiler Beijings innsats for å internasjonalisere bruken av yuanen. Dette skriver Reuters.

Grenseoverskridende betalinger og kvitteringer i yuan steg til rekordhøye 549,9 milliarder dollar i mars fra 434,5 milliarder dollar en måned tidligere, ifølge Reuters’ beregning basert på data fra Statens administrasjon for valuta.

Yuanen ble brukt i 48,4 % av alle grenseoverskridende transaksjoner, beregnet Reuters, mens dollarandelen falt til 46,7 % fra 48,6 % en måned tidligere.

Kinas intensjon om å gå bort fra å bruke amerikanske dollar i internasjonal handel har økt på bakgrunn av omfattende sanksjoner innført av vestlige nasjoner mot Russland, en stor global energiprodusent og eksportør. Dette skriver Silk Road Briefing. Indiske beslutningstakere har også tatt skritt mot å skifte bort fra amerikanske dollar til russiske rubler og indiske rupier i gjensidig handel med Moskva.

Russland har også økt bruken av alternative valutaer i transaksjoner siden i fjor. President Vladimir Putin har foreslått at den kinesiske RMB Yuan bør brukes mer utbredt, ikke bare i handel med Kina, men også i Russlands transaksjoner med land i Afrika og Latin-Amerika. De siste dataene fra Bank of Russia viser at RMB Yuan også har blitt en viktig aktør i Russlands utenrikshandel og står nå for flere volumer enn enten amerikanske dollar eller euro på Moskvas valutabørser.

Forrige artikkelKina skifter gir i Ukraina-mekling
Neste artikkelRøkke og Marsdal/Manifest tapte igjen på Rødts landsmøte om havvind