«Amerikanske soldater bør forlate Tyskland og ta med seg atomvåpnene»

0
Sevim Dağdelen (Linke) i Forbundsdagen

Die Linkes representant i den tyske Forbundsdagen Sevim Dağdelen ba nylig om at ca. 38 000 amerikanske soldater som er utstasjonert i Tyskland må forlate landet og ta med seg atomvåpnene sine. Hun beklaget at Washington «faktisk ikke vil ha allierte, bare lojale vasaller».

Av Ben NortonGeopoliticalEconomy.com

Ben Norton.

«Etter 78 år er det nå på tide for amerikanske soldater å reise hjem. Alle andre allierte forlot Tyskland for lenge siden, sa Die Linke-parlamentsmedlem Sevim Dağdelen på talerstolen i Tysklands parlament, Forbundsdagen.

«De amerikanske atomvåpnene må bort», la hun til i et parlamentarisk arrangement 31. mars  på 75-årsdagen for Marshall-planen.

Fra 2022 hadde USA 38.500 soldater i Tyskland, i dusinvis av baser og andre militære installasjoner.

Dağdelen oppfordret til å «bryte med det eksisterende forholdet med ekstrem underdanighet fra Tyskland i spørsmål om amerikansk utenrikspolitikk, en politikk som er preget av krig, brudd på folkeretten og støtte til statskupp».

«Den amerikanske administrasjonen gir inntrykk av at de faktisk ikke vil ha allierte, bare lojale vasaller», sa hun. – Likevel er færre og færre land rundt om i verden villige til å akseptere dette. Og det er gode nyheter».

«De amerikanske militærbasene oppfører seg som ekstraterritoriale områder der den [tyske] grunnloven ikke gjelder», sa Dağdelen.

«På tysk jord gis bistand i amerikanske kriger, dødelige droneangrep og torturflyvninger, i strid med internasjonal lov.»

«Og USA er vertskap for konferanser på Ramstein Air Base i Tyskland som om okkupasjonsstatusen fortsatt var i kraft.»

Dağdelen bemerket at «det var en gang da Forbundsdagen hadde mer mot», og minnet om at det tyske parlamentet i 2010 stemte overveldende for å trekke tilbake amerikanske atomvåpen. Men hun beklaget at resolusjonen ikke ble gjennomført.

«Nå lar Tysklands føderale regjering seg presse direkte inn i skuddlinjen av USA, med forsyninger av Leopard-stridsvogner», fortsatte hun og refererte til NATOs proxy-krig mot Russland i Ukraina.

«Nå nekter den føderale regjeringa å støtte en internasjonal etterforskningskommisjon for terrorangrepene på Nord Stream-rørledningene», la Dağdelen til. «Jeg sier, terrorangrep blant venner kan rett og slett ikke tolereres.»

Hun ba Berlin forsvare sin «demokratiske suverenitet», og spurte: «Hvorfor nekter den føderale regjeringen, selv etter 20 år, å fordømme USAs angrepskrig i Irak som et brudd på folkeretten?»

Hun henvendte seg også til Tysklands utenriksminister:

«Hvorfor driver du, fru [Annalena] Baerbock, ikke lobbyvirksomhet for løslatelsen av Julian Assange, som risikerer 175 års fengsel i USA for å ha offentliggjort amerikanske krigsforbrytelser? Hvorfor tilbød du ikke dissidenten Edward Snowden asyl?»

Dağdelen takket USA for deres støtte i kampen mot naziregimet, men hun bemerket at «hovedbyrden i kampen mot tysk fascisme ble båret av Sovjetunionen», som mistet mer enn 26 millioner mennesker i andre verdenskrig , sammenlignet med 400.000 nordamerikanere.

I et intervju med Geopolitical Economy Report i februar fordømte Dağdelen konflikten i Ukraina som en NATO-proxykrig mot Russland, og beklaget at EUs medlemsland har opptrådt som amerikanske «vasaller» og ofret sine egne økonomiske interesser til fordel for amerikanske selskaper.


Denne artikkelen ble først utgitt på GeopoliticalEconomy.com:

German leftist lawmaker says US soldiers and nukes must leave her country

Forrige artikkelSveits trekker tilbake alle anbefalinger om covid-vaksinasjon
Neste artikkelFiaskoen til USAs krigerske hegemoni
Ben Norton
Ben Norton er journalist, forfatter, analytiker og filmskaper. Han er grunnlegger og redaktør av Geopolitical Economy Report, og er basert i Latin-Amerika.