Senator Lindsey Graham sier han vil innføre lovgivning for militær intervensjon i Mexico

0
Lindsay Graham truer med militær intervensjon i Mexico. Skjermdump fra video

Et økende antall republikanere krever militær handling mot meksikanske karteller

Av Dave DeCamp, Anti-War, 8. mars, 2023

Dave DeCamp.

Senator Lindsey Graham (R-SC) sa på mandag at han var beredt til å innføre lovgivning for å «sette scenen» for amerikansk militærintervensjon i Mexico.

Grahams kommentarer kom etter at fire amerikanere ble kidnappet i den meksikanske grensebyen Matamoros, et område som sies å være dominert av karteller, og to av dem ble funnet døde. Han ble spurt om hvordan han ville takle kidnappinger eller kartellene generelt, og sa at han ville bli «tøff».

«Jeg ville advare Mexico,» sa den krigerske senatoren til Fox News -verten Jesse Waters. «Hvis dere fortsetter å gi trygg havn til narkotikahandlere, så er du en fiende av USA.»

Graham sa at han var enig med tidligere justisminister Bill Barr, som ønsker å erklære kartellene som «utenlandske terrororganisasjoner». Barr skrev i The Wall Street Journal i forrige uke at USA burde gå til militær aksjon mot karteller.

Barr uttrykte støtte til en felles resolusjon foreslått av representantene Dan Crenshaw (R-TX) og Michael Waltz (R-FL), som vil autorisere presidenten til å bruke militærmakt mot «de som er ansvarlige for handel med fentanyl eller et fentanylrelatert stoff til USA, eller for å utføre andre relaterte aktiviteter som forårsaker regional destabilisering på den vestlige halvkule». Så langt har resolusjonen støtte blant 16 republikanske representanter.

Graham sa at han ønsker å legge frem et lovforslag som vil utpeke karteller som terrororganisasjoner. «Jeg kommer til å innføre lovgivning, Jesse, for å gjøre visse meksikanske narkotikakarteller til utenlandske terroristorganisasjoner, i henhold til amerikansk lov, og sette scenen for å bruke militærmakt om nødvendig, for å beskytte Amerika mot å bli forgiftet av ting som kommer fra Mexico,» sa han.

Andre republikanere har oppfordret til militærintervensjon i Mexico, noe som ville være en dramatisk eskalering av USAs flere tiår gamle krig mot narkotika. «Vi bør strategisk slå til og ta ut de meksikanske kartellene, ikke den meksikanske regjeringen eller deres folk, men de meksikanske kartellene som kontrollerer dem alle,» skrev representant Marjorie Taylor Greene (R-GA) på Twitter på mandag.

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador, advarte tirsdag USA mot militærintervensjon i hans land. Han sa at hans regjering «jobber og samarbeider» med amerikanske myndigheter mot karteller, men ville ikke tillate «fremmede land» å gripe inn.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Sen. Lindsey Graham Says He Will Introduce Legislation for Military Intervention in Mexico

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Forrige artikkelValdai-møtet: Der Vest-Asia møter multipolaritet
Neste artikkelNew South Wales i Australia vil innføre digital ID som skal erstatte alle fysiske ID-dokumenter
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.