New South Wales i Australia vil innføre digital ID som skal erstatte alle fysiske ID-dokumenter

0
Digitalt førerkort med ansiktsgjenkjenning. Skjermdump fra video

Avtroppende digitalminister i New South Wales i Australia Victor Dominello har brukt sin siste ministertale til å fremme statens kommende desentraliserte digitale identitetssystem som en hevarm for en «enorm mikroøkonomisk reform». Dette er omtalt i InnovationAus.com.

Dominello, som vil forlate politikken etter mer enn 14 år ved delstatsvalget denne måneden, sa at tida er inne for Australia å vokse en «digital ryggrad» etter å ha vært avhengig av førerkort, Medicare-kort og fødselsattester som «de facto» ID-er.

Han sa at disse fysiske dokumentene ikke lenger var «egnet til formålet i dataalderen»:

«Det Australia trenger er i utgangspunktet å utvikle en ryggrad – og det er en digital ryggrad.

Dominello sa at den digitale ryggraden ville bestå av «to deler»: den føderale regjeringens myGov og en separat plattform som drives av hver stat og territorium – i tilfellet med New South Wales, NSW Digital ID.

Legitimasjon som førerkort, pass og veterankort vil da danne «forbindelsene» mellom de to delene, sa ministeren, og forklarte betydningen av enighet mellom digitale ministre i forrige uke om å utvide det nasjonale identitetssystemet til å inkludere legitimasjon.

Han lanserte det han kalte Alt-i-ett-appen. Han brukte som argument at det nå finnes flere systemer, slik som My Health Record-appen som ble lansert på torsdag, som han kritiserte som vanskelig å sette opp.

«Jeg lastet ned My Health Record [appen]. Flott app, veldig silkemyk … men for å komme dit måtte du bytte vinduer og rote rundt med passord.

NSW Digital ID er resultatet av fire års arbeid, som har akselerert de siste to årene.

Dominello beskrev systemet – som ennå ikke er fullt utviklet – som «verdensledende», og det bare er en håndfull andre steder som jobber med å utvikle en virkelig desentralisert plattform, inkludert Flandern-regionen i Belgia.

Og det er slik det totale ID-diktaturet blir lansert, som en praktisk ordning som er best for brukerne.

Det er også slik det blir markedsført på nettsidene til New South Wales:

Du vil ikke lenger ha bryet med å dele skanninger og kopier av dine fysiske dokumenter og kort når du beviser din identitet. Selv om NSW Digital ID ikke erstatter papirversjonene av legitimasjonen din, vil den gi deg muligheten til å dele bekreftelse på hvem du er digitalt. NSW Digital ID vil være enkel nok for alle å bruke.

Det vil gi større tilgjengelighet, spesielt for kunder med funksjonshemming, de som har dårlig tid eller bor i landlige eller regionale områder. Dette vil gi alle våre kunder kontroll over deres digitale identitet og legitimasjon.

I september i fjor ga australske megabanker unisont uttrykk for sin støtte til et nytt digitalt ID-betalingssystem innen utgangen av 2023. NAB Chief Digital, Data and Analytics Officer, Angela Mentis, sa i en uttalelse:

«Vi tror at digital identitet vil være mest avgjørende tilrettelegger for trygge og sikre interaksjoner i vår framtidige økonomi, og er sikre på at kundene kan ha tillit til denne løsningen.»

SE: Australian Megabank Begins Tracking Carbon Footprint In The Form Of An Early Social Credit Score

World Economic Forum går inn for «smarte byer» med digital ID og sporing av «karbonfotavtrykk»:

‘My Carbon’: An approach for inclusive and sustainable cities

Forrige artikkelSenator Lindsey Graham sier han vil innføre lovgivning for militær intervensjon i Mexico
Neste artikkelNy protest i USA: Penger til folks behov – ikke til krigsmaskineriet